U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Aris krijgt een zege cadeau maar wel een boete

Aris Leeuwarden verloor afgelopen zaterdag met 66-77 de wedstrijd tegen ZZ Leiden. Vanachter de groene tafel werd de nederlaag in een 20-0 zege omgezet.

Zorg en Zekerheid Leiden en Apollo Amsterdam zijn door het bestuur van de Dutch Basketbal League bestraft met een reglementaire nederlaag van 20-0. Door ziekte en blessures kwam ZZ Leiden zaterdag met slechts acht spelers naar Leeuwarden. Volgens de reglementen moeten er tien spelers bij een wedstrijd op de spelerslijst staan. Aris kreeg een boete omdat het zaterdag met negen man speelde. Aris heeft elf contractspelers waarbij Craig Osaikhwuwuomwan niet op het wedstrijdformulier stond. Andy Mazurczak zat wel op de bank maar bleef nog geblesseerd aan de kant.

Bron DBL site:
‘Bij de wedstrijden Den Helder Suns–Apollo Amsterdam van 5 oktober en Aris Leeuwarden–Zorg en Zekerheid Leiden van 12 oktober staan bij Apollo Amsterdam en Zorg en Zekerheid Leiden spelers op het scoreformulier die niet voorkomen op de ‘spelerslijst’. Deze spelers waren dus niet gerechtigd om te spelen.
Op basis van artikel F.18 van het wedstrijdreglement, dat handelt over ‘Ongerechtigde spelers’, heeft het bestuur van de Dutch Basketball League besloten om de uitslagen van de wedstrijden Den Helder Suns–Apollo Amsterdam van 5 oktober en Aris Leeuwarden–Zorg en Zekerheid Leiden van 12 oktober om te zetten in reglementaire overwinningen van 20-0 voor respectievelijk Den Helder Suns en Aris Leeuwarden. Den Helder had de wedstrijd tegen Apollo Amsterdam overigens al wel gewonnen, maar in lijn met de uitspraak rond de wedstrijd Aris Leeuwarden-Zorg en Zekerheid Leiden werd hier ook 20-0 doorgevoerd. DE wedstrijden worden nog doorgevoerd in de stand. Den Helder Suns en Aris Leeuwarden is een boete opgelegd, omdat zij afgelopen weekend met minder dan 10 spelers zijn aangetreden’.

Discussieer mee