U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Aris onderuit bij Apollo

Aris Leeuwarden en Apollo Amsterdam waren de enige twee teams in de DBL-League die nog geen competitie wedstrijd wisten te winnen. Donderdagavond troffen beide ploegen elkaar in de Apollo Hal in Amsterdam. Aris verloor met 80-68.

Zowel Apollo Amsterdam, als ook Aris Leeuwarden hebben een ‘matige’ seizoenstart. Apollo had nul punten uit zes wedstrijden. Aris kreeg uit vijf ontmoetingen twee wedstrijdpunten in de schoot geworpen vanachter de groene tafel.

Oud-Aris speler Dexter Hope had een vliegende start en opende de wedstrijd voor Apollo. Lucas Faijdherbe en andermaal Hope zetten de Leeuwarders op 7-0 achterstand. Na een tweede bom van Hope naar 12-2 moest coach Ferried Naciri, die de klus weer met acht man moest klaren, gelijk al aan de noodrem trekken. De man in vorm Samuel Idowu stond dat moment al op twee persoonlijke fouten. Idowu tekende na twee lay-upjes nog wel voor 21-6, maar na een rommelig eerste kwart keken de Leeuwarders tegen een 23-12 achterstand aan.

Ook het tweede kwart begon stroperig. Tijme van Dijk liet het eerste en voor rust enige bommetje voor Aris ontploffen naar 29-20. Omdat Aris maar bleef grossieren in slordige passes, kon het gat nooit echt gedicht worden. Geluk was dat ook de Amsterdammers terugvielen. Twee en een halve minuut voor rust gaf Torben Tönjann het goede voorbeeld met twee treffers op rij. Idowu zette met zijn elfde treffer 38-31 op het scorebord. Een driepunt-buzzer-beater van Faijdherbe zette 41-31 ruststand op het bord. Bij de Leeuwarders was het wachten op het schot van afstand. Vijf voltreffers voor rust voor de Amsterdammers tegenover één van de Leeuwarders zetten het verschil op het bord. Daarnaast moest de nieuw en pas aangetrokken Amerikaan/Quatar Xavier Cannefax (13 punten tot dan) in bedwang worden gehouden.

Idowu opende na rust voor Aris, maar twee drietjes deden de achterstand weer vergroten. Cedrick Dedecker incasseerde al direct zijn vierde fout en mocht toezien. Waar Idowu nog niet van opgeven wist, was het Tönjann die de weer alleszins draaglijke 47-41 op het bord zette. Aanhaken bleef echter uit. Met nog een kwart te gaan was de achterstand weer opgelopen naar 64-51. Grote plaaggeest voor Aris bleef Cannefax (24 wedstrijd pnt.) die met zijn 20ste punt de onoverbrugbare 67-52 op het bord zette. Aris verloor met 80-68.
Zaterdag komt Donar Groningen naar het Kalverdome. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Discussieer mee