U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Aris sluit eerste kwart competitie af met achtste nederlaag

Aris Leeuwarden sloot het eerste kwart, uit een serie van vier keer acht wedstrijden af tegen Suns Den Helder. In de Marinestad verloor Aris met 74-63.

Aris Leeuwarden wacht deze competitie nog steeds op zijn eerste overwinning. Na zeven nederlagen ging het door blessures geplaagde team van coach Ferried Naciri (foto) zaterdag in de Marinestad op jacht naar zijn eerste zege. Geen gemakkelijke, zo niet onmogelijke, opgave. Vier van de vijf ‘starters’ zijn geblesseerd. Een voorbereiding met slechts zeven spelers op de training is ook niet de meest ideale. Het was in aanloop naar de wedstrijd tegen Suns dan ook erg welkom dat een gastspeler afgelopen week als achtste man wilde/mocht meetrainen. Den Helder moet het tot nu toe eveneens doen met een kleine selectie. Suns had vier punten na eerdere winst op BAL Weert en Amsterdam.

Suns opende de score waarna Samuel Idowu zijn eerste fout liet noteren maar ook eerste punten scoorde en de Leeuwarders op 3-4 en 5-6 voorsprong zette. Idowu was eerste kwart al goed voor acht punten en vijf rebounds. Terwijl de punten in het eerste kwart nog duur waren, wisten de Leeuwarders een 15-20 voorsprong te nemen. Nadat Tijme van Dijk met zijn tweede bommetje de Friezen op 17-23 had gezet, Josh Williams met gelijke munt (22-23) terug betaalde, was het coach Naciri die zijn spelers naar de kant riep. Het kruid was bij beide ploegen daarna even opgedroogd. De Suns, eveneens Aris met zeven spelers, namen onder aanvoering van Josh Williams (12 pnt.) en de Israëliër Golan Michaeli (2 x 3) de regie over. Bij rust was de voorsprong met 39-30 in Suns voordeel omgedraaid. Slechts tien Aris-punten in het tweede kwart was te mager.

Samuel Idowu opende na rust voor Aris. Aris kon echter maar nooit de aansluiting vinden en bij een stand van 50-37 moest coach Naciri andermaal in een time-out vluchten. Na wederom een score van Idowu kreeg deze ook zijn derde fout aangemeten, ook Cedric Dedecker stond al op vijf fouten, en werd even naar de kant gehaald. Een prima acterende Tijme van Dijk leek met zijn derde bommetje de aansluiting te bewerkstelligen, maar deze werd gelijk onschadelijk gemaakt. De achterstand liep daarna snel op naar 61-45. Met nog een kwart te gaan was het verschil nog steeds 16 punten: 66-50.

Na een grootste achterstand van 72-53 krabbelde Aris met nog vijf minuten te gaan terug naar 72-61. Nu was het Suns die in een time-out vluchtte. Na een rommelige laatste vijf minuten, met te veel geforceerde schoten, verloor Aris met 74-63.
Ondanks het verlies was Aris speler Samuel Idowu ‘Man Of The Match’ met 30 punten en 11 rebounds. Tijme van Dijk bewees zijn niet geringe waarde door in 38:45 min. speeltijd er 19 punten in te mikken.

Discussieer mee