U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Aris tegen koploper ZZ Leiden onderuit

Na een roerig Aris-weekje met het vertrek van coach Tony van den Bosch, was het zaterdag weer business as usual. Interim coach Anne van Dijk ging de confrontatie aan met ranglijst aanvoerder ZZ Leiden.

Het was niet de gemakkelijkste tegenstander die de interim coach Anne van Dijk direct voor de kiezen kreeg na het plotseling vertrek van de Belgische coach Tony van den Bosch. Waar iedere coach zijn eigen stempel op het spelpatroon wil laten zien, kwam dat er logischerwijs deze avond tegen ZZ Leiden nog niet uit. Alle negen Aris spelers kregen wel ruim tien minuten speeltijd. Anne van Dijk direct na de wedstrijd.: “Ik sta nu met het zweet op de rug. Afgelopen maandag zijn wij begonnen en zitten nog in een soort van voorbereiding”.

De opening was voor de thuisploeg van een verder in de wedstrijd onzichtbare Darian Anderson die het netje na 42 seconden al wist te vinden. De voorsprong duurde krap aan 20 seconden. Maurice Watson antwoorde voor ZZ Leiden, waarna David Michaels de Friezen nog een keer langszij knalde (5-5). Daarna was het ZZ Leiden dat oppermachtig was. Via een 0-16 run denderden de bewoners van de Sleutelstad over de Leeuwarders heen. Bij ZZ Leiden zat het deksel op de basket, terwijl de bezoekers (zonder Mohammed Kherazzi) zich vrij konden uitleven en na een kwart al op een comfortabele 13-31 stonden. Begin tweede kwart leek het er even op dat het team van coach Van Dijk zich via een 9-0 run weer in de wedstrijd ging spelen: 22-33.

Een bom van Darius Thomson verstoorde de opmars echter wreed. De wedstrijd was bij rust al gespeeld: 31-48. Een bom in de buzzer van Sergio de Randamie was tekenend voor de besluiteloosheid van de thuisploeg in de eerste helft. Van Dijk: “Voor de ploeg had ik een aantal doelstellingen opgeschreven die ik belangrijk wil maken. Dat houd ik in het oog en testen hoe dat verder uitpakt. Wij moeten als ploeg laten zien wat wij het kunnen”.

Na rust mocht Nick Masterson met een lay-upje voor Aris nog wel openen, maar dat was dan ook 5 ½ minuut lang ook het enige wapenfeit. ZZ Leiden walste via een 2-20 run over de Leeuwarders heen en een tweede century nederlaag dit seizoen leek niet ver weg.
Met nog tien minuten te gaan en een 46-80 stand, lieten de Leidenaren de teugels vieren en legden de thuisploeg geen strobreed meer in de weg. Aris mocht het laatste kwart met een score van 23-12 winnend afsluiten naar een eindstand van 69-92.
Van Dijk: “Wij moeten reëel zijn. Zij zijn misschien wel de beste ploeg uit de competitie. Wij zijn een ploeg die in de nieuwe situatie vier keer getraind heeft en dan is het niet reëel daar al wat van te verwachten. Natuurlijk moeten wij wel goed gaan beginnen vandaag, maar dat zit hem ook in de organisatie en het nakomen van afspraken. Hoe ga je met elkaar om en hoe ga je met de scheidsrechters om. Deze veranderingen leveren nog niet het gewenste resultaat op. We zijn geplaats voor de play-off en nu moeten wij zorgen dat wij straks klaar zijn voor die play-off”.

Discussieer mee