Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Aris verliest thuis tegen Spirou Basket

In de tweede ronde, van totaal tien wedstrijden in de cross border tegen de Belgen, nam Aris Leeuwarden het vrijdag op tegen Spirou Basket Charleroi. Na het verlies tegen Filou Oostende was een dapper strijdend Aris ook niet opgewassen tegen tienvoudig Belgisch landskampioen Spirou Basket Charleroi.

 

Aris Leeuwarden nam het vrijdag in eigen Kalverdome in de Elite Gold op tegen de nummer vijf van de Belgische competitie Spirou Basket. Het team uit Charleroi won tegen Landstede Zwolle zijn eerste wedstrijd met 95-79. Grote man bij de Belgen was de Puerto Ricaan Jhivvan Jackson die maar liefst 45 punten (10x3) scoorde waarvan 32 in de eerste helft. Aris moest in zijn eerste wedstrijd het hoofd buigen tegen reuzendoder Filou Oostende.
Blessureleed slaat toe
De (enkel) blessure van Bob Berghuis werd eerder opgevangen door de komst van Jason Dourisseau. Met uitzondering van enkele pijntjes kwamen de Friezen het seizoen tot nu toe verder vrij ongeschonden door. Op de trainingen kon er dan ook ruim worden gerouleerd: tot deze week. Coach Vincent van Sliedregt moest het afgelopen week doen met 7 à 8 spelers. In de rotatie, de kracht van dit seizoen, moest Shaquille Doorson toekijken.
Matige start
Aris had een matige start waarbij ook ‘de grote tribune wegens panne ingeklapt bleef’ en werd vervangen door noodtribunes langs de korte zijde. Na de openingstreffer van de Belgen greep Kaleb Warner zijn verantwoordelijkheid met een and-1. Keevan Veinot, captain Tim Hoeve en Kristinn Palsson zetten de Friezen met 5-3, 7-4 en 10-8 even op voorsprong. Daarna namen de Belgen het initiatief die zij verder in de wedstrijd ook niet meer uit handen zouden geven.
Onder aanvoering van rasschutter Jhivvan Jackson (3 uit 4 drietjes) snelden de Belgen naar 23-33 voorsprong na een kwart spelen. Zes keer balverlies door Aris werd genadeloos door Spirou Basket afgestraft. Jason Dourisseau maakte na zeven minuten speeltijd, en na een opwarming op de hometrainer, zijn debuut voor Aris.

Aan elkaar gewaagd
In het tweede kwart waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en aan beide kanten werd er veelvuldig gescoord. Bij Aris was het Tim Hoeve die zijn draai met 2 drietjes en een score begon te vinden. Maar na een driepunt bombardement van Spirou liepen de Belgen weg naar 19 punten (36-55) voorsprong. Hoeve, Warner en Tom Kubank beperkten de achterstand daarna weer tot 12 punten 47-59) bij rust.

Prima start na rust
Aris Leeuwarden had een prima start nadat beide teams weer uit de kleedkamer waren gekomen. Veinot vond het netje gemakkelijk waarna de ‘Jordan uit de Wâlden’ Reinder Brandsma de 59-65 op het bord zette.
Brandsma moest met de afwezigheid van Doorson verder ook alle vuile werk opknappen. Met 30 minuten speeltijd, 11 punten en 11 rebounds was hij deze avond een uiterst belangrijke schakel binnen het team. Hij reduceerde de achterstand naar 65-70 waarna de topschutter van de avond Tom Kubank het verschil terugbracht naar vier punten (68-72).
Aris wist echter niet door te drukken en zag Spirou met een 0-9 run weer weglopen naar 70-82 met nog een kwart te gaan.

Down Under
Kubank opende vanaf Down Under het laatste kwart met 9 punten op rij. Maar waar Aris zijn puntjes maakte, was het Spirou die scherp antwoorde. En terwijl Spirou zijn puntjes wel bijeensprokkelde, stond Aris zes minuten droog. Het was duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was en de Leeuwarder Leeuw uiteindelijk met 84-99 klop kreeg.
Verlies met 80- en 84 punten
Twee keer verlies met 80 en 84 punten in de Nederlandse competitie is vaak voldoende voor een zege. De Belgen toonden zich echter beide keren een tikkeltje scherper in de afwerking.

Kwartstanden: 23-33, 24-26, 23-23, 14-17.
Scores Aris Leeuwarden: Tom Kubank 21, Kristinn Palsson 15, Tim Hoeve 12, Reinder Brandsma 11 en 11 rebounds, Kaleb Warner 11, Keevan Veinot 9, Jurrian Douwes 3, Kahron Ross 2.

Zaterdag 25 maart speelt Aris een uitwedstrijd tegen Telenet Giants Antwerp. De nummer twee van de nationale Belgische competitie.

Discussieer mee