U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Arthur Oostvogel geridderd bij afscheid Harmonie

Bij zijn afscheid als directeur van stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden is Arthur Oostvogel benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok spelde hem de versierselen op. Hij roemde de inzet van Oostvogel voor de culturele sector in de afgelopen 35 jaar en voor die op andere terreinen.

De heer Oostvogel (Tytsjerk, 68) was sinds 2001 directeur van de Harmonie. Daarvoor was hij actief in de culturele sector in zijn geboorteplaats Den Bosch. In zijn Leeuwarder tijd was hij actief in regionale en landelijke overlegorganen van theaterdirecteuren. Oostvogel was bestuurslid van het Oerol-festival op Terschelling.

Ook was hij een drijvende kracht achter Club Diplomatique Fryslân en de Friesche Compagnie, netwerkclubs voor vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, onderwijs, overheid en culturele wereld. Hij zette vele nieuwe activiteiten op, die na zijn afscheid bleven bestaan. `Oan dizze inspirator en strategyske tinker ha Fryslân en de teaterwrâld in soad te tankjen’’, aldus commissaris Brok.

Onder Oostvogels leiding steeg in de Harmonie het aantal voorstellingen en het aantal bezoekers. Vorig jaar won het theater de landelijke Roel Oostraprijs, als meest gastvrije schouwburg.

Discussieer mee