U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Bekende Leeuwarders zitten voorlopig zonder werk

Na GTST-actrice Bertrie Wierenga zit nu ook zanger Tim Douwsma voorlopig zonder werk. Alles is tot 1 juni geschrapt, meldt de zanger op zijn Instagrampagina. “Deze komt binnen”, aldus de Leeuwarder met een foto van een lege agenda.

Douwsma is een zelfstandige en daarom komt het geschrapte werk hard aan. Om welke gecancelde activiteiten het gaat, doet de zanger op Instagram niet uit de doeken. “Ja, we moeten dit doen in onze strijd tegen corona”, zegt hij, “maar ik wil al mijn lieve collega’s en alle ondernemers ook even heel veel sterkte wensen.” Het is de tweede tegenvaller in korte tijd voor de zanger. Het songfestival werd vorige week afgeblazen en daar was de zanger ook even door van slag.

De Leeuwarder is een liefhebber van het liedjesfestijn, deelde zes jaar geleden de Nederlandse punten uit. Hij liet vorig jaar, na de Nederlandse winst, doorschemeren wel oren te hebben naar de presentatie van het songfestival. De presentatieklus ging aan Douwsma’s neus voorbij, het liedjesfeest is inmiddels verplaatst naar volgend jaar. Schrale troost: de zanger heeft tot juni alle tijd voor zijn kersverse zoon Dez.

GTST-opnames liggen stil
Ook GTST-actrice Bertrie Wierenga zit voorlopig thuis. De Leeuwardense kreeg vorige week maandag te horen dat de opnames van de soapserie tijdelijk worden stilgelegd. Dit gebeurde, nadat de eerste reeks coronamaatregelen waren afgekondigd. De makers van GTST willen met de tijdelijke opnamestop voorkomen dat het virus uitbreekt op de set. Het deed RTL besluiten om de frequentie van de serie tijdelijk terug te brengen: van vijf naar vier keer per week. Een unieke beslissing in de soaphistorie, bedoeld om wat afleveringen op voorraad te hebben. Wanneer de opnames weer starten, is nog onduidelijk. Ook onduidelijk is of er dit jaar een traditiegetrouwe ‘cliffhanger’ is.

Extra tijd voor vriend en collega
Wierenga kan alleen maar afwachten tot de signalen weer op groen staan. Zij hoeft zich over haar inkomen iets minder druk te maken dan Douwsma: de actrice heeft een vaste rol in GTST. En ook voor de Leeuwardense is er nog een schrale troost: zij kan nu wat extra tijd spenderen met haar kersverse vriend, Dorian Bindels. Die speelt eveneens in GTST (de rol van Daan Storm, red.), waardoor ze in hetzelfde schuitje zitten.

Discussieer mee