Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Ben Rienstra op proef bij Cambuur, dat ook meerdere spelers in de etalage zet

SC Cambuur neemt Ben Rienstra de komende tijd op proef. De middenvelder zit op dit moment zonder club.

De laatste club van Rienstra is Fortuna Sittard, waar zijn doorlopende contract afgelopen zomer in overleg werd opgezegd. In Sittard werkte Rienstra samen met Sjors Ultee, die nu hoofdtrainer is van SC Cambuur. Fryslân is niet nieuw voor Rienstra: in het seizoen 2018/2019 speelde hij voor sc Heerenveen.

Spits

De Leeuwarders zijn nu nog op zoek naar een nieuwe spits. Maar die zoektocht verloopt moeizaam: technisch manager Foeke Booy zegt dat er zo'n 25 spitsen zijn benaderd, die niet haalbaar waren om verschillende redenen. "Er is ongelooflijk veel voorbij gekomen wat niet kan en wil", zegt Booy.

Kunstgras, verhuizen naar het noorden, de slechte positie van Cambuur en geld worden aangevoerd door spelers om niet naar Leeuwarden te komen.

Weggaande spelers

Naast dat Cambuur nog een nieuwe speler zoekt, zijn er ook enkelen die weg mogen. Als het Booy lukt om een nieuwe spits te halen, betekent het dat Tom Boere mogelijk vertrekt. De club heeft afspraken met Boere gemaakt dat hij dan mag omkijken naar een andere club. Voor hem was deze transferperiode ook al interesse.

Net als afgelopen zomer heeft Jasper ter Heide geen perspectief in Leeuwarden en mag hij weg. Datzelfde geldt voor David Sambissa. Cambuur wil meewerken als er een club komt voor de buitenspeler.

Een andere buitenspeler, Felix Mambimbi, zit ook in een lastige situatie. Ultee heeft geen plek voor hem: zaterdag tegen Sparta Rotterdam zat hij niet eens op de bank.

De Zwitser wordt echter gehuurd van Young Boys en daar maakte hij begin dit seizoen ook al minuten. Dat deed hij ook bij Cambuur en daardoor mag Mambimbi alleen nog uitkomen voor clubs die aan een nieuwe competitie beginnen. Die mogelijkheden lijken er niet te zijn en dus maakt hij het seizoen waarschijnlijk wel af in Leeuwarden, ook al zal hij niet veel meer in actie komen.

Talent Jhondly van der Meer mag verhuurd worden aan een club in de eerste divisie.

Discussieer mee