Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Bergsma, Drent en Zijlstra winnen del Wommels

Marten Bergsma, Dylan Drent en Erwin Zijlstra sloegen zich op de door elkaar loten partij bij de heren hoofdklassers zaterdag in de kransen. In een onderhoudende finale in Wommels versloeg het trio Tjisse Steenstra, Taeke Triemstra en Hendrik Kootstra met 5-5 6-4.

De twee op voorhand favoriete parturen, Marten Bergsma, Dylan Drent, Erwin Zijlstra tegen Tjisse Steenstra, Taeke Triemstra, Hendrik Kootstra, maakten deze waar en troffen elkaar in de finale. Een finale die nog iets goedmaakte op een verder fletse kaatsdag. Het regende op het fraaie kaatsveld in Wommels buitenslagen.
Dieptepunt was wellicht de partij in de tweede omloop tussen Gert Anne van der Bos, Pieter Jan Plat, Gerben de Boer tegen Remmelt Bouma, Kees van der Schot, Evert Pieter Tolsma. Maar liefst 26 keer werd het perk gemist welke overigens keurig werden verdeeld over beide trio’s. Op 5-4 6-4 trok partuur Bouma de zege over de eindstreep na de zoveelste misser aan de opslag.
De latere winnaars rommelden zich tegen Jari Visser, René de Haan en Hans Wassenaar door de eerste omloop. De 4-1 voorsprong ging geheel verloren waarna met 5-4 6-4 werd gewonnen. Na een staand nummer werd in de halve eindstrijd trio Remmelt Bouma met 5-2 6-0 richting douche gestuurd.
De premie winnaars Steenstra c.s. gunden trio Haye Jan Nicolay, Jelle Cnossen en Pieter Jan Leijenaar in de eerste omloop slechts een spelletje. Voor een plek in de finale werd met 5-3 6-0 gewonnen van Youri de Groot, Renze Hiemstra en Menno van Zwieten.
Trio Steenstra nam in de finale een spel voorsprong. Zonder een punt tegen werd deze door Bergsma c.s. naar spellen gelijk rechtgetrokken. Het was erop en erover en stoomden door naar een royale 4-2 voorsprong. Steenstra leidde zijn partuur naar vier eersten gelijk. Trio Bergsma kwam als eerste op vijf eersten maar leek zijn kansen te verspelen door het perk drie keer te missen. Bergsma sleepte daarna alsnog de overwinning uit het vuur door op 5-5 6-4 eerst een zitbal te plaatsen en daarna tot in het perk te retourneren.
1. Marten Bergsma, Dylan Drent, Erwin Zijlstra
2. Tjisse Steenstra, Taeke Triemstra, Hendrik Kootstra
3. Remmelt Bouma, Kees van der Schoot, Evert Pieter Tolsma

Discussieer mee