U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Bestemmingsplan 'De Groene Ster' uitgesteld

Het ontwerp-bestemmingsplan met bijbehorend milieueffectrapport voor recreatiegebied 'De Groene Ster' om evenementen mogelijk te maken is pas na de zomervakantie gereed. In eerste instantie was het de bedoeling dat het plan rond mei/juni af was.

Door het uitstellen van het ontwerp van het bestemmingsplan lukt het de gemeenteraad niet om het herziene bestemmingsplan in de herfst vast te stellen. Dit is waarschijnlijk pas in de winter van 2020/2021 af.

De gemeente laat weten dat het uitstel te wijten is aan de volgende factoren:
- De reacties op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), die begin februari werd gepubliceerd, moeten nog verwerkt worden in het milieueffectrapport.
- In mei of juni zou een informatieavond georganiseerd worden over het bestemmingsplan en het milieueffectrapport. Dit gaat zeer waarschijnlijk niet door i.v.m. de coronacrisis.
- Ook is er vertraging ontstaan in het werk aan het bestemmingsplan en het milieueffectrapport. Deze is ontstaan door de coronacrisis.

Bestemmingsplan
Omliggende bewoners spannen jaarlijks rechtszaken aan tegen evenementen die in het gebied worden gehouden. Het komt vaak voor dat hen in het gelijk worden gesteld door de rechter. Dit omdat het bestemmingsplan te weinig rekening houdt met festivals. Het college van b&w werkt al jaren aan een nieuwe bestemmingsplan dat meer houvast moet bieden voor festivals en evenementen.

De Groene Ster
Het recreatiegebied staat bekend om het faciliteren van verschillende festivals en evenementen zoals: Welcome to The Village en Psy-Fi.

De gemeente volgt de richtlijnen van het RIVM. Hierdoor gaan alle evenementen en festivals dit jaar niet door.

Discussieer mee