U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Bestuurlijke crisis bij Cambuur, Van den Belt stapt op

Het rommelt flink achter de schermen bij SC Cambuur. Een voorgenomen terugkeer van Ype Smid zorgt ervoor dat financieel directeur Gerald van den Belt opstapt in Leeuwarden

Volgens de Leeuwarder Courant heeft het stichtingsbestuur, tegen het advies van de directie en de huidige Raad van Commissarissen (RvC) in, Ype Smid voorgedragen als voorzitter van diezelfde RvC. Commissarissen Jan Koster en Harry van der Zee trekken hun conclusie en stappen op. Net als financieel directeur Gerald van de Belt.

Gerald van de Belt is samen met Ard de Graaf al jaren de stabiele factor bij Cambuur. Na zijn vertrek na FC Twente in 2015 ging het bergafwaarts met Cambuur en degradeerde het na drie jaar uit de eredivisie. Van de Belt keerde weer terug om onder andere het stadiondossier weer vlot te trekken. Het belangrijkste wapenfeit van Van der Belt is wel dat Cambuur voor het eerst sinds jaren weer over een positief eigen vermogen beschikt nadat de club in 2005 en 2010 bijna in een faillissement terecht kwam.

Trainer Henk de jong:  "We krijgen het elke keer weer voor elkaar om onrust te creëren. Ik vind het zonde dat een topbestuurder als Gerald van de Belt vertrekt. Wat hij hier gepresteerd heeft is niet normaal. Ik vind dat het stichtingsbestuur daar gemakkelijk aan voorbij gaat."

Henk de Jong over Gerald van de Belt:

Discussieer mee