Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Bestuurscrisis lokale omroep Leeuwarden

Er is een bestuurscrisis ontstaan bij de lokale omroep LEO Middelsé in Leeuwarden. Een deel van het bestuur is opgestapt, nadat een ander deel van het bestuur bekendmaakte dat ze plannen hadden voor een nieuwe omroep.

Zowel de voorzitter, de secretaris als de penningmeester van de lokale omroep zijn opgestapt, omdat ze geen vertrouwen meer hebben in de twee andere bestuursleden. Verschillende vrijwilligers keren zich tegen de twee overgebleven bestuursleden.

De problemen begonnen volgens de opgestapte bestuursleden begin juli. Toen bleek uit gesprekken met de gemeente dat er voor de periode 2023 tot 2028, naast LEO Middelsé, een nieuwe gegadigde zou zijn voor de uitzendlicentie van gemeente Leeuwarden.

Concurrentiestrijd

In eerste instantie was niet duidelijk wie er achter dat initiatief zat, maar in een vergadering van het bestuur werd duidelijk dat twee bestuursleden van LEO Middelsé zelf oprichter waren van een concurrerende omroep. De bestuursleden gaven aan dat ze eigenlijk geen vertrouwen hadden in de toekomst van LEO Middelsé.

De andere bestuursleden wisten daar helemaal niets van af. Uiteindelijk leidde dat tot zoveel ontstemdheid, dat de voorzitter, secretaris en penningmeester zijn opgestapt.

Het project, dat LEO Middelsé met de NOS en Omrop Fryslân heeft lopen ter versterking van de lokale journalistiek, gaat ongewijzigd door.

Discussieer mee