U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Bijna 30 cultuurplannen tegen eenzaamheid

De oproep van Over de Drempel heeft maar liefst 29 initiatieven opgeleverd. Dat zijn er veel, aangezien de tijd tussen de ‘open call’ en het indienen kort was. ,,Het is indrukwekkend om te zien wat een breed scala aan initiatieven er zijn ingediend”, zegt Tamara Schoppert van Over de Drempel.

Over de Drempel is een open oproep vanuit Leeuwarden-Fryslân 2028 in samenwerking met de gemeente Leeuwarden. Friese maatschappelijke initiatiefnemers en cultuurmakers zijn gevraagd om ideeën in te dienen om het thema eenzaamheid op te pakken. Door eenzaamheid zichtbaarder en dragelijker te maken. En waar mogelijk te voorkomen of te beperken.

De aanvragers zijn voor het grootste deel cultuurmakers. De projecten lopen uiteen zowel in uitingsvorm, omvang, ervarenheid als doelgroep. De komende week buigt de voorselectiecommissie zich over de projecten. ,,Het wordt nog een hele kluif voor ons als selectiecommissie. We zullen met pijn in hart keuzes moeten maken”, aldus Tamara Schoppert, artistiek coördinator bij Over de Drempel.

Op 6 november wordt tijdens panorama 2028 bekendgemaakt welke projecten genomineerd zijn. Daarna bepaalt de selectiecommissie welke projecten een bedrag toegekend krijgen. Op 30 november (tijdens Fair Saturday) worden de definitieve plannen gepresenteerd tijdens een event Over de Drempel. Daar kunnen de toegekende projecten nog een extra publieks- en juryprijs winnen.

Discussieer mee