Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Bomentillers gezocht voor wandelend bos van Arcadia

Het project Bosk van cultuurmanifestatie Arcadia kan nog wel wat hulp gebruiken. Honderden bomen gaan door Leeuwarden lopen, maar dat gaat niet vanzelf.

Er komen steeds meer groene blaadjes tevoorschijn bij de honderden bomen van het project Bosk. Dat is onderdeel van cultuurmanifestatie Arcadia, dat begint mei van start gaat.

De bomen staan nu nog verstopt op een terrein aan de Snekertrekweg in Leeuwarden. Over een paar weken worden ze verplaatst naar het station voor de start.

Honderd dagen
Vanaf 7 mei zal Bosk honderd dagen door Leeuwarden wandelen en daar zijn veel mensen voor nodig. Zo'n tweeduizend mensen hebben zich al aangemeld als bomentiller, maar de organisatie kan nog wel meer handen gebruiken.

Pompwagens
"We wandelen in totaal 55 dagen en per boom zijn er tussen de drie en vijf mensen nodig", vertelt artistiek leider van Bosk, Bruno Doedens.

De tillers hoeven het niet alleen maar op hun eigen spierkracht te doen. De organisatie heeft het bedrijf Mannen van Staal gevraagd om pompwagens te ontwikkelen. "Die schuif je onder de bak en zo til je ruim duizend kilo op. Zo kun je hem verplaatsen."

Activiteiten
Het bos komt op elf verschillende plekken in Leeuwarden te staan, zoals het Blokhuisplein, het Zaailand en de Voorstreek. Er worden tientallen activiteiten rondom Bosk georganiseerd.

Discussieer mee