U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Bouwers en Cambuur zijn er nog niet uit, stadion is drie maanden later klaar

Het nieuwe Cambuur-stadion is pas in april 2022 klaar. Dat kondigen burgemeester en wethouders aan in een brief aan de raad. Dijkstra Draisma en Wyckerveste zijn er nog niet uit met Cambuur, waardoor de oplevering van de nieuwe voetbaltempel met drie maanden is opgeschoven.

De bouwers van het stadion en Cambuur moeten nog overstemming bereiken over de afbouw van het nieuwe complex. De bouwvergunning is nog niet aanvraagd en ook de financiering is nog niet volledig rond. Dan gaat het om de financieringsafspraken die de gemeenteraad vastlegde en de afspraken die met de bouwers in de zogenoemde 'exploitatie- en koopovereenkomst' zijn opgenomen.

Partijen gaan opnieuw in overleg, gemeente denkt mee
Dijkstra Draisma, Wyckerveste en Cambuur gaan, vanwege de impasse, opnieuw met elkaar in overleg, zegt de gemeente. Om de laatste discussiepunten op te lossen en afspraken te maken om de vertraging niet nog meer te laten oplopen. De gemeente gaat de bouwers aanspreken op de vertraging en de mogelijke gevolgen daarvan. Zolang er geen overstemming is, geeft de gemeente geen grond af voor "de plannen in de openbare ruimte". Het lopende werk wordt wel afgemaakt, aldus het college.

Discussieer mee