U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Brandweer haalt Leeuwarders met mogelijke coronabesmetting uit huis

Twee Leeuwarders met een mogelijke coronabesmetting zijn vandaag uit hun huis gehaald. Dat gebeurde aan de Reinder Brolsmawei en de Aletta Jacobsstraat. Brandweerlieden gingen in beschermende kleding naar binnen.

Eén van de twee Leeuwarders met een mogelijke coronabesmetting werd rond 8.45 uur uit zijn huis gehaald aan de Reinder Brolsmawei. De tweede persoon volgde om 12.30 uur aan de Aletta Jacobsstraat. Beide keren kwam de brandweer in actie na een melding.

De brandweerlieden droegen een zogenoemd 'vuilwerkpak': beschermende kleding met een capuchon. Zij hadden eerder vanochtend een duikoefening, waardoor er geen bluskleding beschikbaar was. Bij een coronabesmetting moet de brandweer een huis betreden in bluskleding, met een mondkapje op en handschoenen aan, maar een 'vuilwerkpak' is ook toegestaan.

Of de twee Leeuwarders daadwerkelijk het virus hebben, kon GGD Fryslân bevestigen noch ontkennen. De brandweerlieden ontsmetten elkaar na afloop door de brandweerspuit op elkaar te richten.

Discussieer mee