U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Bruine band karate voor Marije Sijtsma

Marije Sijtsma uit Reduzum heeft de bruine band in het Shinkyokushin Karate behaald. Het 38-jarige lid van Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens deed in het weekend van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli examen tijdens het jaarlijkse zomerkamp van de Nederlandse Shinkyokushin Organisatie (NSKO) in Zwartemeer. Het slagen van Sijtsma is een uniek moment voor Iryoku: de vorige keer dat een leerling de bruine band behaalde, was in 2011. 

Met de bruine band bezit Sijtsma nu de 2e kyu in het Shinkyokushin Karate. Voor de zwarte band (1e dan) volgt nog de 1e kyu: de bruine band met slip. 

Er was in het Drentse Zwartemeer ook succes voor vier andere karateka's van Iryoku. Lauren van der Zee uit Leeuwarden en Egbert Jan Pool uit Hallum slaagden voor de groene band met slip (3e kyu), Keimpe Postema uit Haren voor de groene band (4e kyu) en William Baranyizigiye uit Leeuwarden voor de gele band met slip (5e kyu). Het driedaagse examen bestond uit de onderdelen kihon (basistechnieken), kata (loopvormen), full-contact kumite (gevecht met tegenstander), stamina (conditie) en tameshi-wara (breektesten). De vijf examenkandidaten van Iryoku werden op het zomerkamp - met in totaal ruim honderd deelnemers - vergezeld door diverse clubleden, waaronder hun leraar Gilbert Cleveringa.

(op de foto: Marije Sytsma en Shihan Gilbert Cleveringa)

 

 

 

 

Discussieer mee