U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Bureauredacteur

LEO Middelsé uit Leeuwarden is per 1 maart 2020 op zoek naar een enthousiaste

Bureauredacteur nieuwsredactie 0.5 - 1,0 fte

In het kader van de pilot “Professionalisering Lokale Omroepen” is LEO Middelsé op zoek naar een bureauredacteur die ons gaat helpen de dagelijkse nieuwsvoorziening te verzorgen.  We zoeken een allrounder die content kan maken voor al onze kanalen.

Als bureauredacteur nieuwsredactie zul je ons gaan helpen de dagelijkse nieuwsvoorziening te verzorgen. Je bent verantwoordelijk voor het schrijven van nieuwsberichten voor de website, televisie- en radio-uitzendingen. Samen met de eindredacteuren krijg jij een trekkende rol.

Je bent onderdeel van ons kleine en ambitieuze redactieteam. Samen bedenken we dagelijks de items die voor de gemeente Leeuwarden relevant zijn. We verwachten daarom dat je de gemeente goed kent.

LEO Middelsé is de lokale publieke omroep van Leeuwarden en omstreken die actief is op televisie, radio, via de website en op social media. We zijn een crossmediale omroep die via deze kanalen dagelijks bericht over actualiteiten uit de gemeente Leeuwarden. Nieuws, cultuur, politiek, sport en diverse evenementen zijn belangrijke onderwerpen.

Wat bieden wij?

 • een dienstverband voor de duur van één jaar. Afhankelijk van de voortgang van de pilot de intentie voor een verlenging van nog één jaar;
 • een marktconform salaris;
 • een dynamische werkplek in een jonge en ambitieuze organisatie;
 • de mogelijkheid om jezelf extra te ontwikkelen door middel van coaching en trainingen.

Wat vragen wij?

 • een relevante HBO-opleiding;
 • kennis van wat er speelt in de gemeente Leeuwarden;
 • een uitstekende beheersing van het Nederlands in woord en geschrift;
 • het vermogen om zowel snel als creatief te denken en werken;
 • een goede beheersing van het Fries (het kunnen spreken van het Fries is een pre, het kunnen verstaan een must);
 • kennis van de social media:
 • een proactieve en gedreven persoon die zich flexibel opstelt, goede contactuele vaardigheden heeft, representatief en stressbestendig is; je vindt kwaliteit belangrijk en je hebt de ambitie om van LEO Middelsé hét nieuwsplatform van Leeuwarden te maken.

Heb je interesse? Stuur dan je CV en eventueel een portfolio, samen met je motivatiebrief vóór 22 januari a.s. naar solliciteren@leomiddelse.nl. Als je eerst nadere informatie wenst, kun je mailen met Hedser Kok (bedrijfsleider) op bovenstaand mailadres of je kunt hem tijdens kantooruren bellen 058- 7676 503. Meer informatie over onze organisatie vind je op ook www.leomiddelse.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.