U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Burgemeester Buma sluit woning vanwege overtreding Opiumwet

Donderdag is op last van burgemeester Buma een woning aan de Julianalaan in Leeuwarden gesloten. Het pand is op grond van de Opiumwet gesloten voor de duur van drie maanden.

In deze woning heeft de politie op 30 oktober van dit jaar een hennepkwekerij aangetroffen met 351 hennepplanten. Ook zijn diverse aan hennepteelt gerelateerde goederen aangetroffen zoals assimilatielampen, koolstoffilters en knipbenodigdheden.

Als dergelijke hoeveelheden drugs in een woning worden aangetroffen, is de burgemeester op grond van de Opiumwet bevoegd om de woning te sluiten. De burgemeester maakt hier gebruik van die bevoegdheid. Sluitingen zoals deze zijn goede voorbeelden van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden; het doel van dit beleid is  – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

In 2020 is tot nu toe 32 keer gebruik gemaakt van deze sluitingsbevoegdheid.

Discussieer mee