U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Burgemeester Buma sluit woning vanwege overtreding Opiumwet

Donderdag is op last van burgemeester Buma een woning aan de Dokkumerstraat in Leeuwarden gesloten. Het pand is op grond van de Opiumwet gesloten voor de duur van 6 maanden.

In deze woning heeft de politie op 30 juli 2020 een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen (144,94 gram MDMA, 68,44 gram amfetamine, 1,07 gram heroïne en 0,6 gram 2CB) evenals andere aan drugshandel gerelateerde goederen, zoals een weegschaaltje. Ook werd er onder andere een luchtdrukwapen en munitie aangetroffen.

Als dergelijke hoeveelheden drugs in een woning worden aangetroffen, is de burgemeester op grond van de Opiumwet bevoegd om de woning te sluiten. De burgemeester maakt hier gebruik van die bevoegdheid. Sluitingen zoals deze zijn goede voorbeelden van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden; het doel van dit beleid is  – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden  

In 2020 is tot nu toe (met deze woning erbij) 31 keer gebruik gemaakt van deze sluitingsbevoegdheid.

Discussieer mee