U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Burgemeester Buma sluit woningen vanwege overtreding Opiumwet

Op 14 en 15 oktober zijn twee woningen in de gemeente Leeuwarden gesloten op last van burgemeester Buma. Het gaat om een woning aan de Boeierstraat en aan De Kei.

De bewoner van de woning aan de Boeierstraat was het niet eens met deze sluiting en vroeg de rechtbank om een voorlopige voorziening te treffen. De rechter heeft de burgemeester in zijn gelijk gesteld, waardoor de woning gesloten kon worden. In deze woning heeft de politie op 6 mei van dit jaar 7 gram hasj en vele restanten van cocaïne aangetroffen. Daarnaast zijn ook andere goederen in de woning aangetroffen die duiden op drugshandel zoals verpakkingsmateriaal en grote sommen contant geld.

In de woning aan De Kei vond de politie in september een hennepkwekerij met 323 planten. Ook troffen ze diverse hennepteelt gerelateerde goederen aan zoals groeimiddelen, temperatuurventilatieregelaars en koolstoffilters.

Beide woningen zijn voor de duur van 3 maanden gesloten. De woningen staan, voor zover bekend, niet in verband met elkaar. In 2020 zijn tot nu toe (met deze woningen erbij) 27 woningen gesloten op grond van de Opiumwet.

Als dergelijke hoeveelheden drugs in een woning worden aangetroffen, is de burgemeester op grond van de Opiumwet bevoegd om die woning te sluiten. De burgemeester maakt hier gebruik van die bevoegdheid. Sluitingen zoals deze zijn goede voorbeelden van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden; het doel van dit beleid is  – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

 

Discussieer mee