U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Burgemeester Crone sluit twee woningen

Burgemeester Ferd Crone heeft op vrijdag 10 mei 2019 twee woningen gesloten, op basis van zijn bestuurlijke bevoegdheid op grond van de Opiumwet.

In de ene woning, aan de Hottingastate te Leeuwarden, heeft de politie op 8 maart 2019 een inval gedaan, waarbij een hennepkwekerij is aangetroffen.  Er is daarbij 3600 gram aan geknipte henneptoppen aangetroffen.

In een andere woning aan de Corellistraat in Leeuwarden, heeft de politie op 8 februari 2019 een inval gedaan waarbij 7,57 gram cocaïne en 0,49 gram heroïne is aangetroffen in de vorm van een brok en 22 verpakte bolletjes. Ook zijn in de woning een luchtdrukwapen en een weegschaaltje met resten cocaïne en heroïne aangetroffen.

Beide woningen staan niet in verband met elkaar.

De in deze woningen aangetroffen hoeveelheid drugs is in strijd met de Opiumwet en daarom is de burgemeester bevoegd deze woningen te sluiten. Burgemeester Crone geeft aan dat sluiting van deze woningen een goed voorbeeld is van de uitvoering van het handhavingsbeleid. Zo wordt drugshandel tegengegaan en overlast voor omwonenden in de wijk voorkomen. De illegale handel in softdrugs heeft een grote impact op de (ervaren) veiligheid. De politie Noord-Nederland, het Openbaar Ministerie en de gemeente Leeuwarden werken intensief samen om hier tegen zowel straf- als bestuursrechtelijk op te treden.

In 2019 heeft de burgemeester acht keer eerder een woning gesloten op grond van de Opiumwet.

-------

Discussieer mee