U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Burgemeester Crone sluit woning vanwege overtreding Opiumwet

Burgemeester Ferd Crone heeft op basis van de bestuurlijke bevoegdheid van de burgemeester op grond van de Opiumwet in de gemeente Leeuwarden een woning gesloten. Op vrijdag 9 augustus 2019 sloot de burgemeester een woning aan de Purcellstraat te Leeuwarden.
In de woning trof de politie op 23 april 2019 handelshoeveelheden van verdovende middelen van lijst I en lijst II van de Opiumwet aan (lijst I: 1,82 gram cocaïne, 10 pillen Methylfenidaat, lijst II: 20 pillen Diazepam), evenals overige aan drugshandel te relateren goederen (gripzakjes, wikkels, weegschaaltje).
De in deze woning aangetroffen hoeveelheid drugs is in strijd met de Opiumwet en daarom is de burgemeester bevoegd deze woning te sluiten. Burgemeester Crone geeft aan dat sluiting van deze woning een goed voorbeeld is van de uitvoering van het handhavingsbeleid. Zo wordt drugshandel tegengegaan en overlast voor omwonenden in de wijk voorkomen. De illegale handel in drugs heeft een grote impact op de (ervaren) veiligheid. De politie Noord-Nederland, het Openbaar Ministerie en de gemeente Leeuwarden werken intensief samen om hier tegen zowel straf- als bestuursrechtelijk op te treden.
In 2019 heeft de burgemeester dertien keer eerder een woning gesloten op grond van de Opiumwet.

Discussieer mee