U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Burgemeester en fractievoorzitters vergaderen tijdelijk via videoverbinding

Burgemeester Buma en de fractievoorzitters in de gemeenteraad - het presidium - hebben vanochtend voor het eerst via een videoverbinding met elkaar vergaderd. Het is een tijdelijke oplossing vanwege de coronacrisis. De politici spraken onder meer over de ontstane crisis en over de bediening van de bruggen. 

Burgemeester Buma zat op zijn kamer in het gemeentehuis, de fractievoorzitters logden vanuit huis in voor de vergadering. De politici spraken onder andere over de coronacrisis in Leeuwarden en Fryslân. Het ging onder meer over de coronamaatregelen, zoals over de anderhalve meter afstand, het verbod op groepsvorming, maar wel een rondje mogen wandelen. Volgens FNP-fractievoorzitter Jan-Willem Tuininga werd duidelijk dat het virus ook in Leeuwarden en Fryslân nog lang niet op z'n retour is.

Antwoord op brugbeleid volgt
Julie Bruijnincx (D66) ging in de digitale meeting in op het brugbedieningsbeleid. Zij vroeg zich af hoe de bediening van de overgangen na 6 april is. De bruggen worden namelijk tot die dag volgens ‘winterbeleid’ bediend, maar hoe het daarna gaat, is nog onbekend. Het antwoord op deze vraag volgt in de wekelijkse, openbare brief van de burgemeester aan de raad.

Videovergadering voor herhaling vatbaar
Na afloop van de vergadering waren de fractievoorzitters positief over de videomeeting. "Dat ging best goed!", twitterde Bruijnincx. Ook Jan-Willem Tuininga vond de eerste digitale presidiumvergadering een succes. “Mei nijsgjirrige fragen, dochs goed om mei dit medium mei mekoar yn kontakt te wezen.”

Foto: Jan-Willem Tuininga

Discussieer mee