U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

bv SPORT lanceert Weevie Watercampagne

Op maandag 29 januari a.s. lanceert bv SPORT de Weevie Watercampagne in het Mozaïk in Leeuwarden. Met de Weevie Watercampagne wil bv SPORT basisschoolkinderen op een leuke en informatieve manier kennis laten maken met water (drinken). De kinderen van OBS de Eestroom ontvangen maandag, aan het einde van de dag, de eerste Weevie Water-goodybags met leuke informatie en hebbedingetjes.

bv SPORT heeft, als uitvoerder van het sport- beweeg- en gezondheid(stimulerings)beleid van de gemeente Leeuwarden, verschillende projecten die de kwaliteit bevorderen van het bewegingsonderwijs. Zo ondersteunen (basis)scholen ook bij verschillende gezondheidsthema's door o.a. smaaklessen te organiseren, het rookvrij maken van (sport)terreinen en accommodaties, maar organiseren zij ook Kookworkshops over gezond eten.

De Weevie Watercampagne is het nieuwste initiatief in deze reeks. Voor deze campagne heeft bv SPORT de handen ineen geslagen met Nuchter over Gewicht en JOGG Leeuwarden. Samen willen zij basisschoolkinderen, van de groepen 1 t/m 4, laten zien wat voor moois water allemaal te bieden heeft. Hierbij is aandacht voor het gebruik van water, maar ook hoe gezond het is om water te drinken. Door het waterdrinken onder deze groep kinderen te stimuleren hopen we het gebruik van gesuikerde (fris)dranken te verminderen en daardoor de kans op gezondheidsrisico's, zoals overgewicht, fors te verminderen.

Voor deze campagne zijn, i.s.m. JOGG Leeuwarden, een aantal lesproducten ontwikkeld waaronder Weevie's filmavonturen, een voorleesboekje en verschillende doe-opdrachten. Kinderen kunnen op Weevie.nl ook nog allerlei informatie vinden en daarnaast leuke prijzen winnen. Hierdoor wordt dit een aantrekkelijk product voor scholen om te gebruiken tijdens de les.

Discussieer mee