U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

bv SPORT organiseert diplomazwemmen volgens nieuwe exameneisen

Per januari 2018 organiseert bv SPORT het diplomazwemmen in de zwembaden Blauwe Golf, Kalverdijkje en It Gryn, volgens de nieuwe exameneisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Het jaar 2018 is een overgangsjaar, wat betekent dat Licentiehouders Nationale Zwemdiploma's gedurende 2018 gaan werken met deze nieuwe exameneisen. Licentiehouders Nationale Zwemdiploma's voldoen aantoonbaar aan de kwaliteitseisen die de Nationale Raad Zwemveiligheid stelt en mogen de Nationale Zwemdiploma's A, B en C (Zwem-ABC) uitgeven. bv SPORT voldoet aan de kwaliteitseisen en is daarom in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma's.

Wat houden de nieuwe exameneisen Nationale Zwemdiploma's in?
Er zijn nieuwe exameneisen opgesteld voor de Zwemdiploma's A, B en C. De aanpassingen zijn gemaakt op basis van de laatste inzichten van deskundigen en vakliteratuur uit binnen- en buitenland. Daarnaast zijn verbeteringen doorgevoerd op basis van praktijkervaring uit het werkveld.
Vanuit het hoofddoel 'zwemveiligheid' wordt getoetst wat kinderen kunnen middels vaardigheidsproeven. Het gaat dan onder andere om 'je onder water kunnen oriënteren' en 'over een redelijke afstand in het water naar de kant kunnen verplaatsen en dit kunnen volhouden'. Er worden ook eisen gesteld aan de zwemtechniek (hoe bewegen de kinderen in het water). Hierbij worden drie niveaus onderscheiden (de Nationale Zwemdiploma's), die gekoppeld zijn aan het  A-, B- en C-diploma.

Discussieer mee