U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur begint slecht aan 2020 en verliest thuis van Volendam

Cambuur heeft de eerste wedstrijd van 2020 niet kunnen winnen. De Leeuwarders verliezen thuis met 1-2 van het sterke FC Volendam. Hierdoor komen zowel Volendam als De Graafschap op 5 punten van Cambuur. 

Veel vuurwerk aan het begin van de wedstrijd. Niet op het veld maar daar buiten. Een spectaculaire show zo aan het begin. De Leeuwarders beginnen zwak aan de wedstrijd. Mac Intosch stapt op het verkeerde moment in. Antonucci komt daardoor vogelvrij, twijfelt niet en schuift binnen: 0-1. Cambuur moet dus aan de bak! De ploeg van trainer Henk de Jong gaat dan druk gegeven. Dit leidt niet tot echte grote kansen. Aan de andere kant komt uit het niets Volendam er weer uit. Een schot vanaf de 16 stuit op de paal. Cambuur komt met de schrik vrij. Tot de rust creëert Cambuur dan een aantal kleine mogelijkheden. Voor rust heeft Antonia de gelijkmaker op zijn schoon, de aanvaller faalt te scoren. Rust 0 tegen 1.

Na rust begin Cambuur goed en ze scoren zelfs, echter wordt hij afgekeurd. Mühren deed alles goed en wist te prikken. De assistent scheidsrechter gooit roet in het eten. Aan de andere kant is daar Volendam voor de eerste keer. Via via valt de bal bij Derry John Murkin en hij slide de bal binnen 0-2. De problemen zijn nu serieuzer voor Cambuur. Via Mühren krijgt kansen kansjes. Uiteindelijk scoren de mannen van Henk de Jong in een dode fase. Jacobs tikt voorzet met de punt binnen, het 1-2 en game on! Na de goal van Cambuur krijgt Volendam direct weer een mogelijkheid om de marge weer op twee te zetten. Keeper Sonny Stevens houdt de Leeuwarders in de wedstrijd. Kallon is door op rechts en kan de bal voorgeven. Terwijl hij dit probeert grijpt de aanvaller naar zijn hamstring. Heel het stadion schrikt en Issa Kallon gaat zichtbaar aangeslagen naar de kant. Maulun krijgt 5 minuten voor tijd de kans om de 2-2 binnen te koppen, hij knikt millimeters over. Ook Mühren is twee keer dichtbij in blessuretijd. Hij kopt een bal die de lat scheert en een voorzet van de spits beland op de lat, einde  wedstrijd.

Cambuur verliest dus haar eerste wedstrijd van 2020. Volendam was degelijker en efficiënter dan de Leeuwarders en nemen de drie punten mee naar huis. Cambuur verliest niet alleen de wedstrijd maar ook haar vleugelaanvaller. Issa Kallon greep in de tweede helft naar zijn hamstring, dat ziet er dus niet goed uit. Volgende week gaat Cambuur uit naar TOP Oss, daar hoopt de koploper weer beroep te kunnen doen op drie punten.

Discussieer mee