U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Cambuur begint tweede seizoenshelft met overwinning

SC Cambuur is de tweede seizoenshelft begonnen met een overwinning op het De Graafschap van Henk de Jong en Sandor van der Heide. In een leuk duel werd het 3-2 door twee goals van Nigel Robertha en één van Xander Houtkoop.

Het was aftasten geblazen in de beginfase, maar nadat De Graafschop door een schoolvoorbeeld van een aanval op voorsprong was gekomen via Sjoerd Ars was het smullen geblazen in het Cambuur stadion. De Leeuwarders gingen op jacht naar 1-1 en die leek het al snel te vinden. Jordy van Deelen brak door maar zijn stiftbal ging voorlangs. De rebound van Narsingh werd op de lijn gekeerd. Ook een scrimmage ging niet raak, maar via Robertha werd het uiteindelijk wel 1-1. Schils stak Barto goed weg en de spits was niet zelfzuchtig en legde de bal breed waardoor de jonge spits zijn eerste doelpunt in de Jupiler League kon maken.

Een minuut later had zijn tweede er ook al kunnen in liggen. Een voorzet van Sai van Wermeskerken kwam op zijn hoofd en ging richting kruising, maar daar was ook doelman Filip Bednarek met een wereldredding. Het werd steeds leuker in Leeuwarden met kansen over een weer. Al had De Graafschap dat wel met tien man moeten doen. Sven Nieuwpoort legde de doorgebroken Van Deelen neer, maar kreeg slechts geel. Xander Houtkoop zorgde voor het toetje van de eerste helft door een vrije trap via de muur achter de verbouwereerde goalie van de 'Superboeren' schoot.

Na rust begon Cambuur ook weer goed. Een vrije trap op zo'n twintig meter werd voor de goal gegooid door Xander Houtkoop en daar was het Nigel Robertha die de bal voor de tweede maal deze avond tegen de touwen kon werken. De Graafschap probeerde daarna de aansluiting weer te vinden. Dat lukte ook via een corner die door aanvoerder Robbert Schilder achter zijn eigen doelman Erik Cummins werd gewerkt.

Het spel in de laatste twintig minuten werd slordiger van Cambuur. De ploeg leek er door heen te zetten en er waren ook zichtbaar wat pijntjes bij verschillende spelers. Bijna was het tien minuten voor tijd ook Daryl van Mieghem met de 3-3. Hij liep slim uit de rug van Van Deelen, maar wist Cummins niet te kloppen. Echt kansen waren er niet, maar nog wel een een rode kaart voor Sven Nieuwpoort. Had hij hem in de eerste helft al moeten hebben kreeg hij hem nu middels zijn tweede gele. De Graafschap uitte daarna in de blessuretijd vooral zijn frustratie, maar gevaarlijk werd het niet meer en dus begint Cambuur met een overwinning aan 2018.

Nabeschouwing Sipke Hulshoff Cambuur- De Graafschap

Omroep LEO: Welkom thuis! W: www.omroepleo.nl F: Facebook.com/omroepleo T: @omroepleo tip? contact@omroepleo.nl

Nabeschouwing Xander Houtkoop Cambuur- De Graafschap

Omroep LEO: Welkom thuis! W: www.omroepleo.nl F: Facebook.com/omroepleo T: @omroepleo tip? contact@omroepleo.nl

Nabeschouwing Nigel Robertha Cambuur- De Graafschap

Omroep LEO: Welkom thuis! W: www.omroepleo.nl F: Facebook.com/omroepleo T: @omroepleo tip? contact@omroepleo.nl

Nabeschouwing Henk de Jong Cambuur- De Graafschap

Omroep LEO: Welkom thuis! W: www.omroepleo.nl F: Facebook.com/omroepleo T: @omroepleo tip? contact@omroepleo.nl

 

 

Discussieer mee