U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur blijkt na rust geen kind te hebben aan Go Ahead

De supporters in het Cambuurstadion moesten er een helft op wachten, maar toen ging het los. Binnen 11 minuten speeltijd mocht Go Ahead vier keer een bal uit het netje vissen: Cambuur wint met 5-2.

De avond begon voor Cambuur met een kleine tegenslag: tijdens de warming-up raakte aanvoerder Erik Schouten geblesseerd. Marco Tol begon daarom in de basis.

Er was ook een oude bekende van de partij: Ragnar Oratmangoen mocht aantreden in de basiself van Kees van Wonderen.

Kansje hier, kansje daar
Het spel ging de eerste helft wat op en neer; kansje aan de ene kant, kansje aan de andere. De grootste mogelijkheid was voor Mees Hoedemakers. Op aangeven van Doke Schmidt raakte hij de paal.

Waar de ploegen af leken te gaan op een 0-0 ruststand, bracht Luuk Brouwers verandering in de zaak. De Go Ahead-middenvelder scoorde één-op-één met Stevens.

Rug tegen de muur
Volgens Cambuur en scheidsrechter Danny Makkelie stond Brouwers buitenspel, maar de VAR was onverbiddelijk: 0-1.

De achterstand bracht de mannen van Henk de Jong even in verwarring, maar ze toonden zich veerkrachtig. Nog net voor rust knikte Tom Boere op aangeven van Issa Kallon de 1-1 binnen.

Nieuwe helft, nieuwe kansen
Na rust ging het net even anders. Go Ahead zette alle hekken open, beginnend bij oud-Heerenveenkeeper Warner Hahn. Toen zijn verdedigers het even helemaal zoek waren, liet hij zich omspelen door Tom Boere: 2-1.

Een paar minuten later mocht Maulun aanleggen voor een vrije trap. Met succes: de bal kwam bij Tol, die - na even nadenken van de VAR - zijn eerste voor Cambuur mocht noteren.

De supporters in het Cambuurstadion konden blijven staan: weer een paar minuten later maakte Jamie Jacobs er ook meteen 4-1 van. Hij kon een voorzet van Schmidt vrij inschieten.

Stevens grijpt in
Helemaal kansloos was Go Ahead overigens absoluut niet: net als in de eerste helft wisten de Eagles gevaarlijk te worden.

Sonny Stevens moest er dan ook even aan te pas komen: hij zette nog net zijn vuisten tegen een schot van Bas Kuipers en meteen erna Giannis Botos.

Sluisdeuren open
De verdedigers van Go Ahead deden net wat anders: die zetten de sluisdeuren weer helemaal open. Invaller Tamás Kiss profiteerde optimaal: 5-1.

Aan de andere kant deed Iñigo Córdoba hetzelfde: hij deed nog iets terug door een voorzet binnen te koppen.

Geschiedenisboeken
De supporters konden alweer snel op de banken: in de laatste minuten maakten Filip Krastev, Maxim Gullit en Jhondly van der Meer (sinds kort ook international van Haïti) hun (eredivisie)debuut.

Het was sowieso een wedstrijd voor de geschiedenisboeken: voor de tweede keer ooit (eerste keer: 5-0 tegen Dordrecht, 1993), legde Cambuur er vijf in.

 

SC Cambuur - Go Ahead Eagles 5-2 (1-1). 37. Brouwers 0-1, 45. Boere 1-1, 50. Boere 2-1, 53. Tol 3-1, 56. Jacobs 4-1, 75. Kiss 5-1, 78. Córdoba 5-2

Opstelling SC Cambuur:

Stevens;

Schmidt, Mac-Intosch (89/Van der Meer), Tol (79/Gullit), Bangura;

Hoedemakers, Jacobs (79/Krastev), Maulun;

Breij (69/Paulissen), Boere, Kallon (69/Kiss).

Discussieer mee