U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur boekt belangrijke zege in Kerkrade

Cambuur kan na vanavond drie cruciale punten erbij schrijven. In Kerkrade werd er nipt met 1-2 gewonnen van Roda JC.

Cambuur schiet als een raket uit de startblokken. Een corner van Roda wordt opgepikt door Antonia, die schiet de bal naar voren. Maulun is feller dan zijn directe tegenstander en Cambuur gaat met 3 tegen 1 op de keeper af. Maulun behoudt het overzicht en geeft de bal aan Jamie Jacobs. De middenvelder Purmerend twijfelt niet en schuift droog de bal in de verre hoek. Cambuur krijgt na de 1-0 een aantal mogelijkheden echter worden deze niet benut.
Na een half uur spelen is daar vanuit het niets spits Ugbo namens Roda. De spits gehuurd van Chelsea krijgt de bal gelukkig mee en verschalkt doelman Sonny Stevens: 1-1. Een dreun voor Cambuur dat er voor de rust niet meer van te pas komt.

Na rust is het Roda dat de eerste 10 minuten de touwtjes in handen heeft. De Limburgers zijn twee maal gevaarlijk uit standaard situaties. Na deze waarschuwingsschoten gaat Cambuur weer voetballen. Het creëert een aantal mogelijkheden maar in de afronding zit het niet mee. Een kwartier voor tijd is Issa Kallon door op links en geeft de bal voor. De tot op heden onzichtbare spits Robert Mühren komt voor zijn man en puntert via de onderkant van de lat de bal binnen: 1-2. Roda wordt via een hutsekluts bal gevaarlijk. Twee keer is Sonny Stevens de baas over spits Ugbo. Roda wordt daarna niet meer gevaarlijk en de drie punten gaan mee naar Leeuwarden!

Discussieer mee