U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur boekt moeizame zege op MVV

De mannen van Henk de Jong namen het in eigenhuis op tegen MVV Maastricht. De ploeg die op nummer 15 staat in de KKD moest een flinke afstand overbruggen om het in Leeuwarden op te nemen tegen de koploper. 

Cambuur begon de openingsfase flitsend en creëerde enkele kansen. In de tweede minuut was er al een enorme mogelijkheid voor de Leeuwarders. Na rommelig uitverdedigen van MVV valt de bal voor de voeten van Antonia die hem recht op keeper Bertrams schiet. In de 16e minuut krijgt Cambuur een penalty. Na een heerlijk passje van Antonio wordt Breij in de zestien neergelegd. Robert Muhren benut zoals zo vaak de strafschop voor 1-0. Zo’n twee minuten later is daar wederom Robert Muhren die de stand op 2-0 brengt, na opnieuw geklungel achterin bij MVV belandt de bal bij de topscorer die makkelijk kan binnenschuiven. MVV kwam er niet aan te pas en stond in een continue ronde. Na een periode zonder kansen besloot Muhren verwoestend uit te halen, zijn inzet spatte uiteen op de deklat.

Aan het begin van de tweede helft keek Cambuur even de kat uit de boom maar  MVV kon niet voor serieuze dreiging zorgen. in de 63e minuut gaat aanvoerder Schouten vreselijk in de fout, van den Hurk kan de bal op de zestien van Cambuur oppikken en opzij spelen naar Schroijen die de bal in leeg doel werkt. MVV dat na de goal een boost kreeg en meer op de helft van Cambuur te vinden was, Cambuur dat in de omschakeling enkele speldenprikjes uitdeelde.

De manschappen uit Maastricht wisten niet meer tot grote kansen te komen. Cambuur raakte echter na de tegengoal niet in paniek en sleepte een moeizame overwinning over de streep. Cambuur verstevigd daarmee de koppositie en legt de druk weer bij achtervolger Jong Ajax die maandag pas in actie komen.

Discussieer mee