U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Cambuur doet goede zaken op vrijdag de dertiende

SC Cambuur heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan met het oog op de Jupiler League Play Offs. Het won in Dordrecht met 0-3 en zag de concurrentie opnieuw punten morsen.

Beide ploegen begonnen een beetje twijfelend aan de wedstrijd. Toen Daniel Crowley in de dertiende minuut de tijd had om even te kijken kon hij aanleggen voor de 1-0. De van Willem II gehuurd middenvelder krulde de bal schitterend in de linkerbovenhoek. Cambuur bleef daarna dominant voetballen en had voor rust afstand moeten nemen. De grootste kans daarbij was voor Xander Houtkoop, maar de vleugelaanvaller had niet in de gaten dat hij alle tijd had en maaide half over de bal heen waardoor hij naast ging.

Na rust had Cambuur het even lastig en juist toen sloeg het op het juiste moment toe door via Martijn Barto op 0-2 te komen. Martijn Barto was het eindstation van een aanval uit het boekje. Diezelfde Barto besliste de wedstrijd een kwartier later ook door de 0-3 binnen te schieten. Na een soort kluts met Daniel Crowley kwam de spits oog in oog met de doelman en hij faalde niet. Tussendoor had Dennis Mamuhdov de trekken moeten overhalen maar hij raakte de paal.

Door de 0-3 overwinning heeft Cambuur zo goed als zeker de play-offs bereikt. Het heeft zes punten voorsprong op de nummer 11 Volendam. Het moet dan ook wel gek lopen wil de ploeg van René Hake het toetje missen. De Leeuwarders kunnen zelfs de doelstelling die vooraf aan het seizoen is gesteld om de eerste ronde van de play-offs te overleven nog halen. Het verschil met nummer zeven Emmen is namelijk slechts twee punten met nog twee wedstrijden te gaan.

 

Discussieer mee