U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur doet zichzelf tekort met punt tegen Den Bosch

Waar SC Cambuur vooraf misschien wel had getekend voor een punt op bezoek bij FC Den Bosch, heerst na afloop toch vooral de teleurstelling van het niet winnen van de wedstrijd. 

Cambuur was namelijk de hele wedstrijd beter dan de thuisploeg. Dat terwijl Den Bosch juist op weg leek naar een absoluut clubrecord door negen keer op rij te winnen, maar de ploeg van trainer Wil Boessen speelde schijterig voetbal en gokte met name op de counter. Daardoor kon Cambuur voetballen en juist daarin maakt de ploeg van René Hake de laatste weken progressie. Het leidde tot vele kansen in de eerste helft, maar de Leeuwarder voorhoede had elke keer of teveel tijd nodig of zag doelman Wouter van der Steen in de weg liggen.

Twee minuten na rust lag die doelman niet in de weg. Het was frommelen voor het doel geblazen, maar uiteindelijk wist Nigel Robertha met een hakje Van der Steen te verschalken. Er leek niets aan de hand. Den Bosch wist weinig kansen bij elkaar te spelen. Het enige gevaar kwam eigenlijk van de van Juventus gehuurde Stefano Beltrame. Cambuur had moeite om de sierlijke dribbelaar af te stoppen. Toch leidde het niet tot hele grote kansen. Dat werd het wel toen Sai van Wermeskerken op de middenlijn een hakje besloot te geven. Den Bosch kwam er snel uit en Mathias Schils moest op de rand van de zestien meter aan de noodrem trekken om Beltrame af te stoppen. De vrije trap van Danny Verbeek ging via de binnenkant van de paal schitterend binnen.

In de laatste tien minuten kregen beide ploegen nog kansen maar waren de grootsten opnieuw voor de Leeuwarders, maar Van Kippersluis en Kallon kregen de bal niet langs Van der Steen. Zo liet Cambuur zien goed te kunnen voetballen, maar moet het nu nog gepaard gaan met de overwinning. Komende vrijdag in eigen huis tegen Jong PSV een volgende kans.

Rene Hake:

Matthew Steenvoorden:

Discussieer mee