U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur door naar halve finale nacompetitie

Cambuur heeft na een uitermate spannende wedstrijd in Almere de volgende ronde van de nacompetitie bereikt. Na het 2-2 gelijkspel van vrijdag in Leeuwarden werd nu met 1-2 gewonnen van de plaatselijke FC.

De ploeg van René Hake begon fel aan de wedstrijd maar had het wel aan de doelman van Almere te danken dat het een 2-0 voorsprong bereikte. Agil Etemadi kreeg tweemaal een voorzet niet onder controle. Bij de eerste keer kon Nigel Robertha de bal intikken, bij de tweede keer liep verdediger Anwar Bensabouh de bal in eigen doel.

Na de rust kwam Almere terug in de wedstrijd en werd het al gauw 1-2 door een inzet van Niek Vossebelt. Een spannende tweede helft volgde, waarna Cambuur uiteindelijk overeind bleef en de volgende ronde bereikte.

In de tweede ronde treffen de Leeuwarders waarschijnlijk de Graafschap, de ploeg van de nieuwe Cambuur-trainer Henk de Jong. De wedstrijden worden gespeeld op zondag 19 mei (20.00 uur thuis) en woensdag 22 mei (20.45 uur uit).

Ook RKC haalde de volgende ronde door na een 2-0 uitnederlaag thuis met 3-0 te winnen van NEC uit Nijmegen. De ploeg uit Waalwijk stuit in de volgende ronde waarschijnlijk op Excelsior uit Rotterdam.

Discussieer mee