U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur flitsend het nieuwe jaar in

Cambuur begint het nieuwe jaar met een klinkende overwinning bij FC Eindhoven. In Brabant versloegen de Leeuwarders de thuisploeg met 2 tegen 5.

Vuurwerk was dit jaar niet toegestaan tijdens de jaarwisseling. Toch hadden de spelers van Cambuur nog wat liggen. Na drie minuten ligt de eerste bal al in het netje. Paulissen is door op rechts en geeft de bal laag en hard voor. Mühren tikt binnen en zet Cambuur vroeg op voorsprong.

Na iets minder dan een kwartier slaan de Leeuwarders weer toe. Na wat tiki-taka voetbal wordt de bal bij de tweede paal terug gekopt door Korte. En daar is Mühren weer voor zijn tweede van de middag: 0-2. Een paar minuten later wordt het dan ook nog 0-3. Kallon struikelt maar schiet de bal dan per ongeluk in het doel. Een ruime voorsprong die iets wordt verkleind door de thuisploeg. Via een goede combinatie doet Sleegers wat terug voor de Eindhovenaren: 1-3.  Cambuur is echter niet van het padje, integendeel zelfs. Mac-Intosch knikt een hoekschop binnen na iets meer dan een half uur en zet de marge daarmee weer terug op drie. FC Eindhoven is het kwijt en moet ook nog met tien man verder kort daarna. Het was in vele ogen een gele kaart maar Cambuur mag hier niet klagen en heeft voor de rest van de wedstrijd een mannetje meer. Vijf minuten voor het eind van de eerste helft krijgt Cambuur ook nog een strafschop. Mühren verzilvert deze met alle liefde en maakt zijn hattrick. Ruststand 1-5.

Na de rust komt Cambuur maar moeilijk terug in haar eigen spel. Toch lijkt het erop dat de Leeuwarders meteen een penalty krijgen na de rust. Maar de beslissing van de scheidsrechter wordt teruggedraaid door de zijn assistent. Korte was degene die hands maakte en niet de tegenstander. Na deze beslissing krijgt FC Eindhoven het heft wat meer in handen. Cambuur doet het wat “rustig” aan. Hierdoor doen de Brabanders enig sinds wat terug. Via een hoekschop wordt het 2-5. Daarna bloedt de wedstrijd een beetje dood. Cambuur krijgt een paar kansjes maar weet niet een monsterscore neer te zetten.

Cambuur is weer de koploper van de competitie en staat drie punten los van Almere City en maar liefst elf van de nummers drie en vier NAC en de Graafschap.

De volgende wedstrijd voor de Leeuwarders is aankomende vrijdag alweer. Dan komt FC Volendam op bezoek.

Discussieer mee