U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur geeft concurrent Almere voetballes

Cambuur heeft zondagavond overtuigend gewonnen van Almere City FC.  De nog ongeslagen concurrent voor promotie werd in Leeuwarden op een 7-2 verlies getrakteerd. 

In de derde minuut maakte Mitchel Paulissen het openingsdoelpunt na goed voorgeven van Korte. Oud Cambuurspeler Delvichio Blackson zag een paar minuten later zijn voorzet pardoes over keeper Sonny Stevens vliegen. 1-1. Maar direct daarna scoorden Schouten en Jacobs uit een corner en na ruim een half uur maakte Breij al de 4-1.

In de tweede helft ging Cambuur gewoon door waar het voor rust gebleven was. Topscoorder Robert Mühren maakte in de 48ste minuut zijn negende van het seizoen. Zijn tiende kwam drie minuten later. Uit weer een corner maaide Jacobs eerst nog over de bal heen, maar dat bleek wel een onbedoelde assist op de Volendammer.  Een minuutje later Korte er al 7-1 van door van dichtbij raak te schieten.

Na de 7-1 herstelde Almere zich enigszins. Het kreeg weer wat meer controle op de aanval van Cambuur. De gasten hadden na 70 minuten wel met een man minder moeten staan. Bouyaglafen ging heel hard door op Erik Schouten. Het was een wonder dat de aanvoerder van Cambuur de wedstrijd kon vervolgen en dat de middenvelder van Almere slechts geel kreeg van scheidsrechter Van Eijk. Even daarvoor kwam ook Koolwijk al goed weg met geel na een charge op Jacobs.

Ondanks dat Cambuur nog wel enkele kansen kreeg om de stand verder uit te bouwen scoorden de Leeuwarders niet meer. Henk de Jong wisselde vijf keer en leek daarmee al bezig met de volgende wedstrijd komende donderdag tegen De Graafschap. Almere City FC deed in de slotfase nog iets terug. Terwijl er buiten het stadion al vuurwerk werd afgestoken kopte Mirani de 7-2 binnen.

Door de winst staat Cambuur nu op de 3de plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Henk de Jong staat drie punten achter op De Graafschap en twee op Almere City FC, maar heeft nog wel een inhaalwedstrijd bij Jong PSV tegoed. Komende donderdag kan Cambuur weer een gooi doen naar de koppositie als het op bezoek gaat in Doetinchem.

 

Discussieer mee