Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur houdt aansluiting bij concurrentie door overwinning op Go Ahead Eagles

Sportclub Cambuur heeft zondagavond een belangrijke overwinning geboekt. In eigen stadion werd Go Ahead Eagles met 4-1 verslagen. Daardoor houdt Cambuur aansluiting met andere ploegen die strijden tegen degradatie.


Cambuur moest het door blessures doen zonder linksback Alex Bangura en aanvaller Silvester van der Water in de basis. Beide mannen zaten wel op de bank. Mees Hoedemakers kreeg een rode kaart in het duel tegen AZ en werd vervangen door Mitchel Paulissen.

Na een voorzichtig begin van beide kanten was het Cambuur dat in de dertiende minuut als eerste gevaarlijk werd. Navarone Foor zette met een mooie steekbal Michael Breij voor het doel. De rechtsbuiten twijfelde niet, haalde uit en zag dat zijn bal onder keeper De Lange doorging voor de 1-0.

Spel op en neer
Hoewel Cambuur daarna de controle had, waren het de bezoekers die uit het niets de 1-1 maakten. Mats Deijl mocht van een meter of achttien uithalen en die bal verdween achter keeper Robbin Ruiten in de goal.

Na de gelijkmaker was Cambuur het even kwijt. De bezoekers uit Deventer kwamen beter in het spel en voerden de druk op. Maar na een paar kansen voor de Eagles was het de ploeg van trainer Sjors Ultee die weer op voorsprong kwam. Linksbuiten Mimoun Mahi mocht zomaar uithalen aan de linkerkant en zag dat zijn bal via de binnenkant van de paal de goal in ging.

Cambuur breidt voorsprong uit
De eerste grote kans in de tweede helft was voor Cambuur. Navarone Foor kreeg de bal voor zijn voeten en zijn schot kon maar net worden gekeerd door keeper De Lange van Go Ahead Eagles. Twee minuten later kreeg Michael Breij een grote kans, maar ook hij slaagde er niet in om de voorsprong uit te breiden.

Dat lukte wel na een grote fout in de verdediging van Go Ahead Eagles. Spits Bjørn Johnsen kreeg de bal zomaar voor zijn voeten en hij maakte zijn derde goal voor Cambuur. Daarmee werd de aanvaller, die nog maar sinds de winterstop in Leeuwarden speelt, gedeeld topscorer van de Leeuwarders dit jaar.

Drie punten blijven in Leeuwarden
Twintig minuten voor tijd kwam Go Ahead Eagles er gevaarlijk uit. Invaller Oppegard mocht zomaar doorlopen en uithalen, maar zijn schot kon worden gepakt door keeper Robbin Ruiter, die zo de marge op twee kon houden.

Aan de andere kant van het veld kwam invaller Bangura goed door bij een aanval aan de linkerkant. Hij bediende Navarone Foor, en die maakte er 4-1 van. Cambuur kreeg daarna in de omschakeling nog meerdere kansen op meer, maar een doelpunt werd niet meer gemaakt. Vijf minuten voor tijd kreeg spits Johnsen een staande ovatie van het publiek toen hij werd gewisseld voor Uldrikis.

Door de overwinning van Cambuur houden de Leeuwarders de aansluiting met de andere ploegen die strijden tegen degradatie. Ze staan nog steeds achttiende met 16 punten, maar het gat met FC Groningen is nu nog maar een punt, terwijl Emmen twee punten meer heeft.

Discussieer mee