U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

VIDEO - Cambuur houdt ondanks valse start punten in eigen huis

Cambuur ontving vanavond de voorafgaand nummer 18 van de competitie. FC Den Bosch kent tot op heden een ongelukkig seizoen. Door Corona gevallen en blessureleed komen de bezoekers gehavend naar Leeuwarden. Ondanks een valse start weten de Leeuwarders de drie punten over de streep te trekken. Cambuur wint uiteindelijk met 3-1.

Cambuur begint matig aan de wedstrijd. Den Bosch heeft binnen 2 minuten al een schot op het doel van Sonny Stevens. Na wat kleine kansjes voor de Leeuwarders komen de bezoekers op voorsprong. Trotman is door op de linkerkant en geeft de bal hard en laag voor. Door een dekkingsfout komt Kevin Felida voor de goal vrij en kan intikken: 0-1. Een paar minuten daarna is Mühren opzoek naar een antwoord. De topscoorder van Cambuur weet een grote kans niet te benutten. Hij schiet recht op de keeper af. Na een halfuur spelen is Den Bosch weer levensgevaarlijk, Doke Schimdt kan een doelpunt op de lijn voorkomen. Vlak voor rust geeft Cambuur wel antwoord. Jacobs geeft een hoge steekbal over de verdediging. Korte is te snel en chipt de bal over de doelman heen: ruststand 1 tegen 1.

Na rust gaat Cambuur verder waar het was gebleven, met scoren dus. Een lage voorzet van Giovanni Korte komt in de kluts terecht. En wie staat daar om zijn 11de doelpunt van het seizoen te maken, ja hoor spits Robert Mühren. Hij zet met zijn doelpunt de ploeg op een 2-1 voorsprong. Positief voor de Leeuwarders is dat Issa Kallon weer minuten kan maken. Hij valt in en weet ook meteen te scoren. Dankzij een bal achter de verdediging komt de aanvaller oog in oog met de doelman van Den Bosch. Hij blijft koel en schuift de bal laag in de verre hoek: 3-1. Dat met nog een kwartier op de klok. Een paar minuten voor tijd krijgt Mühren de kans op zijn tweede doelpunt. Zijn poging wordt van dichtbij gepareerd en zo is de eindstand dus 3-1.

Cambuur mag aanstaande maandag alweer aantreden tegen Jong PSV. De ploeg van Henk de Jong moet namelijk nog een wedstrijd inhalen. De wedstrijd wordt afgetrapt om 16:30 in Eindhoven.

Trainer Henk de Jong:

Issa Kallon:

Discussieer mee