Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur houdt punt over aan duel met Willem II

SC Cambuur heeft woensdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Willem II. De Leeuwarders speelden vooral na rust een slechte wedstrijd.

Bij Cambuur werden Calvin Mac-Intosch, Jamie Jacobs en Patrick Joosten gepasseerd. Daardoor hadden Marco Tol, Mitchel Paulissen en Michael Breij een basisplaats. Verder was Mees Hoedemakers geschorst. Dat leverde Jasper ter Heide een basisplaats op.

Na 8 minuten werd Cambuur voor het eerst gevaarlijk: een schot van Breij werd gekeerd door Willem II-keeper Timon Wellenreuther. In de rebound kreeg Robin Maulun de bal er niet in.

Tien minuten later had het 1-0 moeten zijn. Verdediger Wessel Dammers van Willem II maakte een fout. Roberts Uldrikis gaf de bal voor op Issa Kallon, maar hij schoot wild over.

Sylla met een geweldig doelpunt

Vlak voor rust kwam Cambuur eindelijk op voorsprong. Een afvallende bal kwam voor de voeten voor Sekou Sylla. Vanaf een meter of dertig schoot de verdediger de bal keihard in de kruising.

Willem II kwam goed uit de kleedkamer. De Tilburgers kregen via Freek Heerkens ook een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Weer een scorende linksback

De gelijkmaker viel in de 55ste minuut toch. Derrick Köhn kwam goed door aan de linkerkant en schoot de bal buiten bereik van Sonny Stevens in de goal: 1-1. Na Sylla was Köhn de tweede scorende linksback van deze avond.

Willem II was na het doelpunt de betere ploeg, maar in de 71ste minuut kreeg Cambuur een grote kans om weer op voorsprong te komen. Uldrikis schoot uit de draai maar net naast.

In de slotfase speelden de Tilburgers vol op de aanval. De ploeg speelt tegen degradatie en kon drie punten goed gebruiken. De winnende goal viel echter niet meer. Cambuur heeft 36 punten en kan alleen nog de play-offs om Europees voetbal halen als alle concurrenten punten verspelen.

Discussieer mee