U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur in slotfase naast Eindhoven

Een belangrijk punt. Dat is de conclusie na de wedstrijd van Cambuur tegen FC Eindhoven. De Leeuwarders wisten een 2-0 achterstand om te buigen naar een 2-2 gelijkspel. En houdt zo FC Eindhoven op drie punten. 

Niet verliezen, dat was de belangrijkste opdracht voor Cambuur in het Jan Louwersstadion in Eindhoven waar de Leeuwarders het vrijdagavond opnamen tegen de plaatselijke FC. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Cambuur 3 punten voor op de directe concurrent voor een play-off  plek.

Cambuur begon met een 5-3-2 opstelling met Robbert Schilder weer terug  in het centrum van de verdediging. Echter kregen de Leeuwarders geen grip op het spel van Eindhoven die daardoor de overhand hadden. Een tactische blessure van Xavier Mous gaf trainer René Hake de mogelijkheid om wat omzettingen te doen en de opstelling te veranderen naar een 4-4-2. Dit zorgde er gelijk voor dat Cambuur meer grip kreeg op de wedstrijd en de betere van het spel had. Het lukte echter niet om een verdiende 0-1 te maken, de beide ploegen gingen met de brilstand de rust in.

Dit alles onder toeziend oog van FC Emmen trainer Dick Lukkien die samen met zijn keeperstrainer was afgereisd naar Eindhoven. Aannemelijk is dat zij in Xavier Mous een mogelijke vervanger zien voor de naar Ajax vertrekkende Kjeld Scherpen. De keeper gaf zelf aan nog van geen interesse te weten. Maar het zou gek zijn als er geen interesse voor de Cambuur doelman zou zijn, gezien het feit dat hij wekelijks uitblinkt en één van de beste keepers in de Keuken Kampioen Divisie is.

Eindhoven kwam het sterkst uit de kleedkamer en het was oud Cambuurspeler Alvin Daniels die bij een vrije trap een rebound attent intikte en de 1-0 op het scorebord zette. Niet veel later was het invaller Elisha Sam die na knullig bal verlies de 2-0 mocht inschieten.

Cambuur richtte zich daarna op en met enkele aanvallende wissels ging het alles of niets spelen. Het was Kevin van Kippersluis die een vrije trap van Robin Maulun promoveerde tot doelpunt. In blessuretijd maakte Sam Hendriks de belangrijke 2-2.

Zo kan Cambuur met een goed gevoel toewerken naar de wedstrijd van komende maandagmiddag, thuis tegen FC Den Bosch.

René Hake:

Xavier Mous:

Discussieer mee