Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur kan goed begin geen vervolg geven en verliest van PSV

Cambuur heeft zondagmiddag geen vervolg kunnen geven aan de eerdere stunt tegen PSV. Na een 3-0 overwinning in de thuiswedstrijd werd in Eindhoven met 5-2 verloren.


Bij het duel in Eindhoven waren geen supporters van Cambuur aanwezig. De politie Noord-Nederland wil Cambuurfans voorlopig niet meer begeleiden naar uitwedstrijden. Burgemeester Dijsselbloem van Eindhoven wilde daarom geen supporters bij de uitwedstrijd hebben.

Een groep supporters uit Leeuwarden was toch afgereisd naar Eindhoven om tegen die beslissing te demonstreren. Met een groot spandoek, waarop te lezen was "Voetbalsupporters zijn geen criminelen" maakten ze hun standpunt duidelijk.

Balk in de basis
Cambuur begon het duel tegen PSV met aanvaller Remco Balk in de basis omdat Michael Breij niet fit genoeg was. Aanvoerder Alex Bangura kreeg ook een basisplek van trainer Sjors Ultee nadat hij afgelopen week op de bank moest beginnen.

Cambuur probeerde in de eerste minuten van het duel aan te vallen, maar meer dan een paar kleine kansjes leverde dat niet op. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor PSV. Na een prima combinatie kon Joey Veerman van dichtbij uithalen, maar keeper Robbin Ruiter bokste de bal weg.

Foutenfestival
Na twintig minuten, waarin PSV de betere was, kwam Cambuur er ineens gevaarlijk uit. Van Aanholt ging de fout in en aanvaller Remco Balk kon profiteren. Zijn schot was te machtig voor keeper Drommel en zo stonden de Leeuwarders verrassend op voorsprong.

De thuisploeg was het even kwijt, want nog geen twee minuten later maakte ook PSV-verdediger Branthwaite een fout. Balk kreeg daardoor zijn tweede grote kans, maar Drommel kon nu wel het doelpunt voorkomen. Een minuut later maakte ook Cambuurspeler Mitchel Paulissen een verschrikkelijke fout. Hij leverde zomaar in bij Xavi Simons, die kon doorlopen, Ruiter omspeelde en er 1-1 van maakte.

VAR grijpt in
PSV probeerde daarna door te drukken, en maakte een paar minuten voor rust de 2-1. Althans, daar leek het op toen de bal na een klutssituatie achter keeper Ruiter belandde. Na een ingreep van de VAR, die meerdere minuten duurde, ging het doelpunt uiteindelijk niet door vanwege hinderlijk buitenspel van Sangaré.

Hoewel PSV het betere van het spel had, was de grootste kans voor rust nog voor Cambuur. Rechtsbuiten Balk zette linksbuiten Mahi vrij voor de keeper, maar die schoot de bal te wild over.

PSV loopt weg
In de eerste minuten na rust had Cambuur niets in te brengen. PSV ging vol op zoek naar de voorsprong en zette de Leeuwarders onder druk. Na tien minuten mocht Patrich van Aanholt zomaar uithalen aan de rand van de zestien meter. Keeper Ruiter zag het schot te laat en kon de 2-1 niet meer voorkomen.

Cambuur was het even kwijt en een minuut later was het ook 3-1. Invaller El Ghazi kon de bal binnenschieten nadat de verdediging van de Leeuwarders er bijzonder chaotisch uitzag.

Spel gaat op en neer
De Leeuwarders moesten nu wel. Op het moment dat trainer Sjors Ultee drie wissels klaar had staan, kreeg zijn ploeg een hoekschop. Bjorn Johnsen kopte tegen Sangaré aan en daardoor ging de bal erin.

Ultee wisselde drie keer, maar nog voordat dat effect op kon leveren, veroorzaakte verdediger Leon Bergsma een strafschop met een domme handsbal. Aanvaller Silva pakte dat cadeautje uit en zette de 4-2 op het scorebord.

Cambuur voetbalde daarna aardig mee, maar kreeg geen grote kansen meer. Aan de andere kant van het veld kon keeper Ruiter zich een paar keer laten zien met een prima redding. In de slotfase maakte El Ghazi er nog 5-2 van.

Door de nederlaag blijven de Leeuwarders onderaan staan in de eredivisie. Er komen nu twee cruciale wedstrijden aan voor Cambuur. Eerst het uitduel tegen Excelsior in Rotterdam, daarna thuis tegen FC Emmen.

Discussieer mee