U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur kan niet stunten tegen Twente

SC Cambuur heeft dinsdagavond de bekerwedstrijd in Enschede tegen FC Twente met 3-1 verloren. De ploeg van trainer Sipke Hulshoff kwam wel op een 0-1 voorsprong. 

Daar zag het lange tijd niet naar uit want FC Twente had het betere van het spel en kreeg ook kansen via Vuckic en Assaidi, maar tweemaal wist doelman Erik Cummins een voorsprong te voorkomen. Via een goede counter waarbij Nigel Robertha goed het overzicht behield kwam Cambuur via Mathias Schils enigzins tegen de verhoudingen in op een 0-1 voorsprong.

Na rust kwam Twente vrij snel op 1-1. Martijn van der Laan hield duidelijk vast en scheidsrechter Ed Janssen kon niet anders dan naar de stip wijzen. Assaidi wist met dit buitenkansje wel raad en schoot hard raak. Door een geweldige vrije trap van Adam Maher kwam de ploeg van trainer Gertjan Verbeek op een 2-1 voorsprong. Een kwartier voor tijd deed de middenvelder dat kunststukje nog eens over met een schot van 25 meter stijf in de kruising. Daarmee was de wedstrijd beslist en moet Cambuur zich volledig gaan richten op het bereiken van de play-offs.

Robertha

Nigel Robertha lijkt voorlopig uitgeschakeld te zijn bij Cambuur. Vooraf had de spits die de laatste wedstrijden goed op dreef is al last van zijn hamstring. Na een bloktackle van Thesker moest de spits zich daardoor ook laten vervangen. Hulshoff gaf na afloop aan dat hij dacht de spits voorlopig te gaan missen.

Nieuwe trainer

Met de wedstrijd tegen Twente komt er voorlopig ook een einde aan het hoofdtrainerschap van Sipke Hulshoff. Cambuur zal hoogstwaarschijnlijk woensdagochtend haar nieuwe trainer presenteren, waarbij de namen van Dick Lukkien en René Hake het sterkst rondzingen. Ook lijkt Cambuur zich nog te versterken vlak voor de transferdeadline. De club is zo goed als rond met Daniel Crowley. De Engelse middenvelder zal dan voor de rest van het jaar gehuurd worden van Willem II.

Nabeschouwing Sipke Hulshoff FC Twente - Cambuur

Omroep LEO: Welkom thuis! W: www.omroepleo.nl F: Facebook.com/omroepleo T: @omroepleo tip? contact@omroepleo.nl

Nabeschouwing Mathias Schils FC Twente - Cambuur

Omroep LEO: Welkom thuis! W: www.omroepleo.nl F: Facebook.com/omroepleo T: @omroepleo tip? contact@omroepleo.nl

Nabeschouwing Eric Cummings FC Twente-Cambuur

Omroep LEO: Welkom thuis! W: www.omroepleo.nl F: Facebook.com/omroepleo T: @omroepleo tip? contact@omroepleo.nl

Discussieer mee