U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Cambuur koploper na winst op Telstar

SC Cambuur heeft vrijdag 2-0 gewonnen van Telstar. Door de drie behaalde punten staat de ploeg uit Leeuwarden bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. 

In de openingsfase van het duel was Cambuur de bovenliggende partij. In de 10e minuut was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Karim Rossi legde de bal breed in de zestien, maar niemand kon de bal tussen de palen schieten. Afgezien van de kans waren de eerste twintig minuten rommelig aan de kant van Cambuur. Veel balverlies zorgde ervoor dat Telstar ook nog kansen kreeg. Maar in de 21e minuut was er dan toch de voorsprong voor Cambuur. Kevin van Kippersluis kon de bal na aangeven van Ciganiks in het doel schieten. Tot aan het einde van de eerste helft waren de kansen voor Cambuur en had Telstar het moeilijk.

De tweede helft begon met een wissel aan beide kanten. Maulun kwam binnen de lijnen voor Schindler. Bij Telstar kwam Van Doorm in het veld voor Najah. Het was in de beginfase van de tweede helft duidelijk dat Telstar met hun felle spel de aansluitingstreffer probeerde te zoeken. In de 65e minuut moest Rossi het veld verlaten voor Robertha. Het harde spel van Telstar in de tweede helft zorgde voor verschillende gele kaarten bij de bezoekers. In de 76e minuut kwam Cambuur op 2-0 dankzij een prima schot van Justin Mathieu.

In de 78e minuut kwam Issa Kallon voor Mathieu in het veld. In de 89e minuut kreeg Van Heertum zijn tweede geel en moest hij het veld verlaten. In de extra tijd krijgt Kevin van Kippersluis nog een kans op 3-0, maar zijn schot gaat over. Door de zege is Cambuur nu koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

"Wij zijn blij met de winst. We zijn heel effectief geweest, maar hadden het heel moeilijk. Telstar was goed op ons ingesteld. Het was aan onze kant slordig en onrust. En dan moet je het hebben van momenten. Gedurende de wedstrijd hebben wij weinig verdedigende fouten gemaakt. Uiteindelijk konden wij de wedstrijd op slot gooien", zegt trainer René Hake na de wedstrijd.

Discussieer mee