U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur met overwinning winterstop in

SC Cambuur heeft vanmiddag in de Geusselt een belangrijke overwinning geboekt tegen concurrent MVV. In Maastricht werd het 1-2.

De Leeuwarders kwamen snel met de schrik vrij toen een kopbal van een Maastrichtse verdediger op de lat belandde. Meteen daarna nam Cambuur het heft in handen, maar vergat het de voorsprong te pakken. Eerst was het Issa Kallon die miste terwijl hij oog in oog stond met doelman Luuk Koopmans. Vlak voor rust was het opnieuw Kallon. Nu klopte hij wel Koopmans, maar was het verdediger Maxime Gunst die redding bracht op de lijn.

De grootste kans was echter voor Karim Rossi. De uitstekend spelende Maulun stuurde Kallon weg en de rappe aanvaller schoof de bal perfect naar de tweede paal, maar voor een leeg doel wist Rossi het net niet te vinden. De Zwitser schoot de bal onderkant lat uit het doel.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of het was wel feest. Kallon werd neergelegd in de zestien en kreeg een strafschop. Daarbij kreeg Mbuyamba ook nog eens de rode kaart te zien van scheidsrechter Siemen Mulder. Maulun schoof de strafschop zonder problemen binnen. Drie minuten later was het al 0-2. Steenvoorden zette Conraad vrij voor doelman Koopmans en de rechtsvoor faalde niet.

Daarna werd de wedstrijd even stil gelegd. Mulder koos voor een afkoelingsperiode nadat de spreekkoren over zijn moeder aanhielden. Het hielp niets want de rest van de wedstrijd ging het door. Daardoor dreigde een definitieve staking. Mulder was verstandig en negeerde het. MVV ging er echter wel beter mee om en kwam via Schroijen nog terug tot 1-2, maar verder lieten de Leeuwarders het niet komen.

Daardoor besluit de selectie van trainer René Hake de eerste competitiehelft met een negende plaats met 28 punten. En bovendien zal het door de overwinning een stuk lekkerder aan het kerstdiner beginnen komende week!

René Hake:

Tyrone Conraad:

Discussieer mee