U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur ontvangt Roda JC, Van der Heide afwezig

De sfeer is goed bij SC Cambuur. Na vier overwinningen op rij, met daarin 19 doelpunten, heeft Cambuur de koppositie terug. Komende vrijdag staat alweer de thuiswedstrijd tegen Roda JC op het programma. 

De goede sfeer, die Cambuur had aan het 'einde' van vorig seizoen, lijkt weer terug te zijn. Na 24 april, de dag dat de KNVB Cambuur de promotie door neus boorde, was de sfeer in mineur. Ook het coronavirus en de daarbij horende maatregelen maakte ambiance niet beter. Maar nu, het flitsende spel, de vele doelpunten en de daarbij behorende overwinningen op NAC brengen een ommekeer. Van kantoor tot het veld, iedereen is weer vrolijk en opgewekt.

Na de 0-4 in Breda afgelopen dinsdag ontvangt Cambuur vrijdag alweer Roda JC. "Een stugge ploeg met veel ervaring", volgens trainer Henk de Jong. Roda JC speelde afgelopen maandag gelijk tegen Telstar en verloor deze competitie alleen nog maar van De graafschap en Almere City FC.

Of Schouten en Macintosh vrijdag weer in het centrum van de verdediging staan is nog maar de vraag. Beide spelers vielen uit in Breda maar stonden wel weer op het trainingsveld. Mochten ze niet fit genoeg zijn dan worden ze vervangen door respectievelijk Joris Kramer en Sven Nieuwpoort. Ook Michael Breij is niet ongeschonden uit de wedstrijd gekomen en is nog een vraagteken. Issa Kallon en Ragnar Oratmangoen zijn nog niet fit genoeg om weer aan te sluiten bij de selectie.

Sandor van der Heide
De assistent-coach van Cambuur Sandor van der Heide is al twee weken afwezig en zal dat voorlopig nog wel even zijn. Van der Heide heeft last van burn-out klachten. Trainer Henk de Jong: "Sandor is gewoon moe in de kop en daarom moet hij het even rustig aan doen. We moeten goed op hem passen."

De wedstrijd is vrijdag uiteraard weer live te volgen bij LEO Middelsé op de radio via 105.3 en 106.1 FM. Het commentaar is van Yannick Masson en in de studio is de analyse van Thom Westerveen.

Trainer Henk de Jong over Roda JC en Sandor van Heide:

Discussieer mee