U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur op zijn hoede voor gehavend NAC

Dinsdagavond speelt SC Cambuur in Breda tegen een gehavende koploper. NAC werd de afgelopen weken getroffen door meerdere coronabesmettingen. Een wedstrijd die eigenlijk afgelopen vrijdag al gespeeld had moeten zijn.

De wedstrijd van afgelopen vrijdag werd verplaatst naar dinsdagavond omdat het hele team van NAC in quarantaine moest. NAC wilde de wedstrijd weer uitstellen, de ploeg kampt met veel afwezigen. Maar de KNVB gaf geen toestemming voor nog een keer uitstel.

NAC traint sinds afgelopen zaterdag weer, maar moet het dinsdagavond nog wel doen zonder Colin Rösler, Thom Haye en Mounir El Allouchi. Daarnaast zijn volgens BN de Stem ook Lex Immers en doelman Kortsmit afwezig. Al deze spelers zijn, naar verluidt, getroffen door het coronavirus.

Bij Cambuur geen positieve coronatesten. Er lijkt wel een keepersprobleem te ontstaan. Tweede keeper Pieter Bos is met een voetblessure minimaal zes weken uitgeschakeld. Eerste keeper Sonny Stevens verliet maandag met een blessure de training en over zijn inzetbaarheid is nog niets bekend. Bij afwezigheid van Stevens zal Brett Minnema spelen. Verder zijn, naast de langer geblesseerde Stanley Akoy, ook Ragnar Oratmangoen en Issa Kallon nog niet fit genoeg voor de kraker tegen NAC. Delano Ladan zit wel weer bij de selectie.

Trainer Henk de Jong waakt voor onderschatting. Want ondanks de vele afwezigen kunnen ze nog steeds een prima team op de been brengen. "Die hebben morgen echt een heel aardige ploeg", aldus de oefenmeester. Henk de Jong laat verder het team staan. Dat betekent dat Maulun nog op de bank plaatsneemt en Paulissen weer in de basis start.

Giovanni Korte is waarschijnlijk de vervanger van Issa Kallon op de linksbuiten. Korte speelde drie seizoenen in Breda en keert dus terug. "Ik heb er een hele goede tijd gehad en drie jaar gespeeld. Ik heb een goede band met de supporters daar opgebouwd dus zonde dat het zonder publiek is." Over het juichen bij een doelpunt tegen NAC is Korte duidelijk: "Ik speel nu voor Cambuur."

De wedstrijd is dinsdagavond om 18:45 live te volgen bij LEO Middelsé via 105.3 en 106.1 FM. Of via de livestream op onze website.

Voorbeschouwing: NAC Breda - SC Cambuur

Discussieer mee