U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Cambuur pakt knap punt tegen Jong PSV

SC Cambuur heeft maandagavond op de Herdgang een punt overgehouden aan de confrontatie tegen Jong PSV. Het werd in Eindhoven 1-1. 

Cambuur werd in de eerste fase overrompeld door de ploeg van trainer Martin Haar. De oefenmeester had maar liefst zeven spelers van het eerste van Philip Cocu gekregen. Dat was terug te zien. De Eindhovenaren voetbalden makkelijk en kwamen via Albert Gudmundsson op 1-0. Lachende gezichten voor de Eindhovenaren, maar Cambuur lachte het laatst want de goal werd toch afgekeurd. Cody Gakpo stond buitenspel.

Diezelfde Gakpo stond even later wel aan het einde van een schitterende aanval en de 1-0. Het begon op linksback bij Kenneth Paal en eindigde op rechtsbuiten bij rechtsback Jordan Teze. Het zeventienjarige talent vond Gakpo voor de goal en die legde de bal makkelijk binnen. Cambuur gooide vervolgens de schroom van zich af en ging meevoetballen. Het leidde direct tot kansen. Eerst voor Martijn Barto en vlak daarna voor Ricardo Kip. Die tweede verschalkte na een fantastische bal van Daniel Crowley doelman Eloy Room.

Cambuur had daarna voor rust het betere van het spel, maar gescoord werd er niet meer waardoor de rust werd bereikt met een 1-1 stand. Na rust was het opnieuw genieten van Daniel Crowley, maar ook van Mauro Junior. De Braziliaan speelde al een aantal malen mee bij het eerste van PSV en liet zien waarom. Cambuur had zijn handen vol aan de handige dribbelaar. De Leeuwarders moesten ook achteruit, maar werden in de omschakeling wel een aantal keren gevaarlijk. PSV werd dat ook, maar Cambuur hield stand en kon na negentig leuke minuten met een punt van het veld stappen: 1-1.

Discussieer mee