U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur pakt koppositie na winst in Doetinchem

SC Cambuur heeft donderdagavond in een rechtstreeks duel de koppositie overgenomen van De Graafschap. De ploeg van Henk de Jong won in Doetinchem door uiterst effectief voetbal met 0-2. 

Dat De Graafschap van een ander kaliber is dan Almere City werd al snel duidelijk. De eerste helft was redelijk in evenwicht met enkele kansen voor beide teams. Cambuur probeerde onder de druk uit te voetballen en dat lukte in het eerste halfuur redelijk goed. De Graafschap werd vooral gevaarlijk door de lange bal. Al kreeg het wel steeds beter grip op de opbouw van de Leeuwarders. Het was het aanvoerder Erik Schouten die in de 42ste minuut een afgeslagen corner achter Rody de Boer wist te krijgen en zo gingen de Leeuwarders toch met een voorsprong de rust in.

De Graafschap kwam goed uit de kleedkamer. Cambuur kwam er, met name in het eerste kwartier, nauwelijks meer uit. Met enkele kansjes voor De Graafschap tot gevolg. Toen de druk hoger werd, wist Cambuur er in de 64ste minuut snel uit te komen. Jacobs stuurde Korte diep en hij rondde prachtig af, 0-2.

De Graafschap voerde de druk op. Maar het spel was te slordig waardoor dit weinig kansen opleverde. Cambuur kon alleen nog gevaarlijk worden in de omschakeling. Ondanks het overwicht voor de Superboeren bleef Cambuur redelijk gemakkelijk overeind. De schoten op goal waren gemakkelijke prooien voor doelman Sonny Stevens. Henk de Jong zette het in de laatste vijf minuten achterin helemaal dicht door Joris Kramer te brengen voor Mitchel Paulissen.

En dus is Cambuur minimaal tot en met zaterdagmiddag weer de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Cambuur heeft net nu net als De Graafschap 28 punten maar de Leeuwarders hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Henk de Jong:

Erik Schouten

 

 

Discussieer mee