U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur revancheert zich knap in Volendam

Cambuur heeft vrijdagavond goede zaken gedaan op bezoek bij FC Volendam. In Volendam wordt er met 0-3 gewonnen, terwijl De Graafschap met dezelfde score thuis verloor  van Dordrecht.

De wedstrijd begon rustig op de vrijdagavond. Het eerste kwartier gebeurt er niet veel. Totdat daar Cambuur ineens is in minuut 18. Het eindstation van een flitsende aanval is uiteraard Robert Mühren. De spits tikt de bal als een echte spits binnen: 0-1. Volendam is nog wel dichtbij een gelijkmaker. Een potentiële 1 op 1 situatie wordt afgevlagd door de assistent-scheidsrechter. Buitenspel was het echter niet. Voor het half uur verdubbelt Cambuur de marge. Een afstandsschot van Breij vliegt binnen. De Leeuwarders gaan rusten met een 0-2 voorsprong.

Na de rust komt de wedstrijd maar moeizaam opgang. Het tempo ligt lager in tegenstelling tot het eerste deel van de wedstrijd. Hoedemakers is tien minuten na de thee dichtbij de definitieve beslissing.  Zijn poging wordt gestopt door de doelman van de thuisploeg. De thuisploeg is twintig minuten voor het einde van de wedstrijd dichtbij een aansluitingstreffer. De vrijetrap van Murkin vliegt op het aluminium. In de 80ste minuut van de wedstrijd beslissen de Leeuwarders de wedstrijd in Volendam. Mühren legt de bal via een geniaal hakje terug op Michael Breij. Die daarmee zijn  tweede van de wedstrijd maakt. Hij bepaalt de eindstand op nul tegen drie.

Cambuur revancheert zich na de verlies partij tegen Roda JC. Maar de avond werd nog mooier. De concurrentie van de ploeg van Henk de Jong morste tegelijkertijd punten. De Graafschap krijgt thuis een pakslaag van laagvlieger FC Dordrecht (0-3). En NAC speelt gelijk tegen Jong Ajax (1-1).  Almere wist vanavond wel te winnen.

 

Discussieer mee