U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Cambuur ruim langs VV GOES

Cambuur heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde in de KNVB Beker. De mannen van trainer Henk de Jong wisten met 0-5 te winnen in Zeeland, tegen VV GOES.

Cambuur begint stroef aan de wedstrijd en wordt ook niet geholpen door de lichtmasten. Rond minuut 10 valt deze voor de eerste keer uit. En nog geen 5 minuten later gebeurt dit voor de tweede keer. De wedstrijd wordt dit incident gestaakt door arbiter Van der Laan. Na z’n 10 minuten wordt het spel hervat en gelukkig gebeurde het niet nog een keer. Cambuur komt maar moeilijk tot kansen in de eerste helft. VV GOES krijgt zelfs een aantal mogelijkheden, Calvin Mac Intosch moet zelfs een bal van de lijn halen. Vlak voor rust is Alex Bangura door aan de linkerkant, er wordt licht contact gemaakt: penalty! Delano Ladan is ijskoud en schrijft de bal in het midden van het doel. Ruststand 0-1 Cambuur.

Na rust speel Cambuur agressiever en met meer lef. Een afvallende bal wordt opgepikt door Stanley Akoy, die twijfelt niet en schiet vanuit de tweede lijn de 0-2 binnen. Daarna is het een tijdje rustig. Calvin Mac Intosch is er klaar mee en begint aan een rush. Hij gaat langs 3,4 man en puntert vanaf de 16 de bal over de doelman van GOES heen: 0-3. Daarna begint de Delano ladan show. Na een spitsen goal die de 0-4 betekende. Komt de jonge aanvaller door op de linkerzijde van het veld. Hij kijkt een keer naar de keeper en pegelt de bal onderkant lat erin: HATTRICK! 0-5 voor SC Cambuur en dat betekend de volgende ronde. 

Voor Doke Schmidt was het ook een mooie avond. De van overgekomen verdediger van SC Heerenveen maakte zijn debuut voor Cambuur. Hij was ook direct belangrijk. Schmidt was onderdeel van de 0-4 en de 0-5. 

Interview Henk de Jong:

Interview: Delano Ladan:

Discussieer mee